jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under december 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 december 2011 09:15

Vi hade en idé om att tjäna lite extra pengar genom att köpa smör här i Sverige och sedan sälja det dyrt i Norge. Vi tänkte så att säga komma upp oss i smöret för i Norge råder det nämligen stor smörbrist och priserna på smör skjuts i höjden.

Men vi blev snabbt avskräckta när vi läste: "Och att ta in fett från Sverige låter sig inte göras hur som helst. Smörhandel är tullbelagd, vilket en ryss som via Svinesund försökte ta in 90 kilo fick erfara i fredags. Han greps misstänkt för smugglingsförsök." Det brottet vill vi absolut inte åka fast för, inte för allt smör i Småland! Det är ju ett fruktansvärt brott! Mord, misshandel, smörsmuggling - precis i samma klass. Hamna i fängelse för det och sitta där och se ut som om man sålt smöret och tappat pengarna... Det är ett fett dåligt öde det! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 december 2011 18:30

Klockren rubrik va? Jag har velat använda den jättelänge. :)

Det tog inte alls lång tid att få upp Nalle på löpbandet. För att han skulle se bandet som något positivt fick han vara med att packa upp det ur kartongen. Han älskar nämligen att riva upp saker. Förra julen fick vi hindra honom från att inte öppna allas julklappar. Hahahaha! Sedan la vi lite godis på bandet - något som man får godis av kan ju inte vara farligt eller hur? Nilecitys farbror Bosse bortäknad förstås. ;) Sedan gick vi lite upp och ner på bandet utan att starta det för att han skulle vänja sig vid det.

   

Med sele på gick det lätt att få honom att hålla sig kvar på bandet och i omgångar idag har han varit i rörelse på bandet i 13 minuter. Och det har gått jättebra! Tyvärr verkar bandet vara i kortaste lagret för Nalles långa löpsteg men vi ska nog hitta en gyllene medelväg där. Roligt att det fungerade i alla fall. Men vem tvivlade...? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 december 2011 18:15

 

Vi har bakat pepparkakor och lussekatter idag.

 

Och resultatet blev faktiskt ganska lyckat.

   

Vi snyggade till pepparkakorna lite extra också.

Givetvis höll sig hårbollen framme... och fick sig ett ben.

Hoppas att ni har haft en trevlig tredje advent!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 december 2011 15:30

Oj, oj. Ännu en vecka som bara svischat förbi och vi har hunnit vara i både Örebro och Skara och mycket däremellan.


Bäst

Att det inte är en ledig stund... eller var det det som var dåligt...?


Sämst
Den där motorlampan i bilen!


Citat

Vi kör på en gammal klassiker:

"Jag kan inte kolla på skyltarna samtidigt som jag kör."

- Kristina


Godast
Vi testade att göra minipizzor med Polarpärlan som botten och det blev jättegott!


Roligast
Att vi äntligen hittade ett löpband. En önskedröm sedan länge och den har varit större nu när det varit halt ute.


Tråkigast
Att man inte vinner allt som man tävlar om!


Bästa köp
Löpbandet - här ska det tränas!


Låt
Vi gillar ju Peter LeMarc massor men det gör inte ni allesammans så den här låten är till er:

Det var faktiskt Peter LeMarc som själv la upp låten på sin fb-wall.


Veckans ord

Julbord: "Julbordet har sina rötter i vikingarnas midvinterblot, men få av rätterna på dagens julbord är från äldre tider, med dopp i grytan, julkorv och lutfisk som undantag. Flera idag allmänt accepterade julbordsrätter, som köttbullar, julskinka, prinskorv och gravlax, blev inte vanliga förrän under 1900-talet, och köttbullarna blev först vanliga under 1970-talet. Som dricka serveras ofta julöl och julmust."


Film
Vi har inte sett några bra film i veckan. Ett päron till farsa firar jul var mest skoj för att vi var så trötta. Därför får det bli en trailer för en kommande film istället: Madagascar 3: Europe's most wanted.


Favoritgott

Lättsaltade chips från OLW.
 
Vill

Prata med Jan Bylund ikväll...


Surt värre!
Motorlampan som tändes och släcktes för att sedan tändas igen...


Dummast
Alla djurförsök och på sistone har botox-försöken på möss varit aktuellt. Långsamt kvävs mössen till döds efter att ha fått en injektion i bukhålan. Och för vad - för att vi människor är fåfänga!


Veckans bild
 

 
Förväntningar på nästa vecka
Lite av varje. Jon ska till exempel på julbord med sina kollegor och på tal om julbord:
"I Irak är det skam att äta fläskkött, dricka sprit och ha sex utanför äktenskapet. I Sverige kallas det för julbord med jobbet."


Helgplan
Har faktiskt ingenting på lut.
 
Övrigt

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 december 2011 10:30

Den unga sonen frågar sin far:
- Pappa, hur kom jag egentligen till världen?
Fadern svarar:

- Min kära son, det är väl dags för mig att berätta hur det gick till så lyssna nu noga: Pappa träffade mamma i ett "Chattroom". Senare träffades pappa och mamma i ett "Cyber-café" och på WC ville mamma göra ett par "nedladdningar" från pappas "joystick".  När pappa var färdig att "ladda upp" märkte vi plötsligt att vi inte hade satt upp någon "brandvägg". Då var det tyvärr för sent att trycka "Cancel" eller "Escape" och meddelandet "Är du säker på att du vill ladda ner?" hade vi stängt av i "Inställningar". Mammas "virusscanner" hade inte blivit uppdaterad på länge, så den kände inte igen pappas "Blaster-mask-virus". Så vi tryckte på "Enter" och mamma fick meddelandet:  "Uppskattad nedladdningstid 9 månader!"
 
Så berättar man om storken för dagens barn!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 december 2011 19:00

Vi kunde inte hålla oss hemma idag heller, men den här gången bar det av åt andra hållet. Först till Biltema för att införskaffa nya vindrutetorkarblad. Det märktes igår när vi for hem från Örebro i regnet att de som satt på var ganska slitna. Sedan for vi vidare till staden som är känd från TV. Igår var ju Skara med som ett utav resmålen i På spåret och där var vi. Först gick vi på City Gross. Himla trevlig mataffär, synd att den inte finns närmare! Sedan Jula. Igår var vi på Jula i Örebro och hörde oss för om måtten på kartongen till löparbanan som de säljer för att kolla om den skulle gå in i bilen eller ej. Det gjorde den inte så imorse satte Jon på takräcken och på så vis fick vi hem detta nya träningsredskap.

 

Jag har länge varit på jakt efter ett löpband och tittat runt på nätet och vi har hört av oss på Blocket-annonser. Många löpband är fruktansvärt dyra men det här var det billigaste vi kunde hitta. Det finns en hel del promenadband till försäljning nu men vi vill kunna jogga och snabbaste hastigheten på detta band som vi köpte är 12 km/h och det räcker gott för oss.

Löparbanan kostar 2995 kr och blir man medlem i Julas kundklubb så får man 10 % rabatt så vi betalade bara ca 2700 kr för det. Tanken är förstås att jag och Jon ska använda det flitigt men även att vi ska få upp Nalle på det. Ja, jag tittar en del på Cesar Millan och hans program Mannen som talar med hundar och där används löpband ofta. Och det konstiga är att alla amerikaner verkar ha ett löpband stående någonstans. Undrar om det är standardutrustning i husen i USA...?

Vi har ställt bandet i TV-rummet så att vi ska kunna ta oss en liten joggingtur till teven. Vi har båda tänkt jogga lite redan ikväll för vi ska ändå duscha... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 december 2011 18:47

Säg den glädje som varar. Nu lyser motorlampan i bilen igen. Bara att ta tag i det där problemet då... :(

Bra reklam för Opel det här.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se