jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 30 december 2011

What a wonderful world...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 december 2011 19:00

För länge, lääänge sedan - minns inte exakt när - började jag gå med i mailinglistor som hade "rädda världen"-tema, och som jag fortfarande då och då får mail ifrån. Det är alla möjliga (amerikanska) organisationer, som på något sätt vill hjälpa, bevara eller på något annat sätt göra gott för människor, djur och natur. Genom att skriva på petitioner via nätet, är målet att påverka beslutsfattare och annat folk att ta beslut till fördel för vår underbara värld. En sorts lobbyism, med andra ord. Ungefär som sådana där namninsamlingar man ibland (fast oftare förr?) kan se liggande på kassadisken på mackar och liknande.

Lite naivt kan man tycka, och många gånger har jag undrat om min namnteckning gjort någon skillnad eller ej. Det ramlar ständigt in nya önskemål om goda saker att stötta, och jag slutar aldrig att förvånas över hur galna saker som försiggår där ute i den stora världen, utanför Fagersanna, där jag bor.

Till exempel fick jag nyligen ett mail där man bad mig tala om för Saudiarabien att inte halshugga folk för häxkonster. Häxkonster! Detta halshugger man alltså folk för, och det är snart 2012. Efter Kristus... Jesus!

Hursomhelst. Det är en grym värld, visst. Gör en elektronisk namnlista någon skillnad? Kanske, kanske inte. För en tid sedan fick jag i alla fall reda på att man tydligen dödar gatuhundar i Ukraina för att "städa gatorna" inför fotbolls-EM nästa år. Idiotiskt! Givetvis skrev jag på protestlistan. Men döm om min förvåning, när jag inte långt därefter kunde läsa detta:


Inte vet jag om man kan göra någon skillnad bara genom att trycka på några knappar på tangentbordet. Men kanske, kanske är detta en del av den elektroniska revolutionen, som flammar upp vid skrivbord, i soffor, på internetcaféer och snabbmatsrestauranger, på bussar och tunnelbanetåg, ja överallt där det finns en uppkoppling. Kanske, kanske kan man förändra världen, en tangent i taget. Så... Viva la resistance, viva la revolution! /Jon

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 6 april 13:03


Våra rabarber brukar inte vara så snabba men nu är de på gång i alla fall. Några steg närmare mumsiga pajer.  ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 6 april 10:07


Fönstret är inte på plats men jag hade ju måtten och tyget Loe valt så nu är gardinen färdigsydd. /Jenny ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 5 april 08:30


Mitt i projekten med Påskharens äggjakt, glasstester och annat så påbörjades ett annat moment också: att fixa ett fönster till Loes rum. Vi lyckades ju med att hitta ett utrymme för rum till Loe men då kändes ett fönster självklart för att han skulle...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se