jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under oktober 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 oktober 2011 17:15

Vi har tagit oss igenom sovrummet och hallen, vi har dessutom hunnit ta hand om fem maskiner tvätt och fick till en riktig brakmiddag. Det är lite tröttsamt men resultatet är värt mödan. Så mycket som vi inte behöver och använder som förhoppningsvis gör nytta någon annanstans. Nu ska vi ta oss an datarummet...

  

Vår brakmiddag: Jons löksoppa till förrätt, vegetariska schnitzlar med hasselbackspotatis - mandelpotatis med (en massa) västerbottenost på och till dessert vår egentillverkade mumsiga yoghurtglass med björnbär och chokladknappar.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 oktober 2011 17:07

... för godiset, men jag var faktiskt inte utklädd. Jag ser ut så här. Jämt. Men tack ändå. Tror jag. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 oktober 2011 09:45

 

Det är inte alltid som det behövs köpas nytt... Mina skor lagade skomakaren för bara 120 kr!


Jag och Nalle går mycket och under slutet av förra vintern gick jag sönder mina vinterkängor. Mina favoritskor! Sömmarna sprack och jag blev blöt om fötterna. Men jag ville inte slänga skorna bara för det utan lämnade in dem till Skomakar-Elias i Tibro. Lagningen gick snabbt och blev givetvis billigare än vad det skulle ha kostat att köpa ett par nya Ecco-skor. Nu är jag redo för snön! Bring it on. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 oktober 2011 21:15

Egentligen skulle vi inte ha börjat "Den stora genomgången" förrän imorgon, men det kliade alldeles för mycket i mina fingrar och vi tjuvstartade härligheten redan ikväll. Med "Den stora genomgången" menas att vi ska gå igenom vartenda rum, varenda hylla, vartenda skåp och förråd också för den delen och göra oss av med sådant vi inte behöver och inte använder.

Det här älskar jag! Det är så skönt att banta bort en massa överflödigt för att få ordning och reda. Vi började i lättaste rummet, TV-rummet, och gick igenom filmer, TV-spel, böcker med mera.

Just bland böckerna tycker jag att vi kunde ha lämnat bort fler titlar än vad vi kom fram till. (Kompromisser suger!) Men Jon ville gärna behålla dessa favoriter, och oj vilka upphetsande titlar: Art- och biotopbevarande i skogen, Vilda grannar, Träd från hela världen, Praktisk handbok för våtmarksbyggare och sist men kanske inte konstigast: Lavar och mossor - 52 vanliga arter...

Visste ni förresten att "en flack strand som kan torrläggas med hjälp nivåreglering blir lätt och säker att köra på med en slåttermaskin. Den svaga sluttningen ska helst fortsätta ända ned till kaveldunsgränsen vid 50 cm"? Trodde väl inte det. Inte jag heller. Är rädd att Jon hade sin aningar... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 oktober 2011 19:30

 

Vår lokala ICA-affär håller på att renovera så det är riktigt rörigt där just nu... Men i röran kan man fynda! Det finns flera kundvagnar utställda, proppfulla med varor som de vill bli av med till halva priset. Vi hittade en massa gott till Nalle, blåbärssaft, aprikoser, chokladknappar med mera... Nästan så man önskar att de hade renovering jämt! Fast det är vi kanske ensamma om att tycka, för det muttrades lite här och var bland en del kunder när sakerna inte stod där de alltid har stått.

Men som jag sa till svärmor idag: "Förändringar kan faktiskt leda till något positivt." Eller hur? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 oktober 2011 14:15

Bloggplatsen krånglade lite igår när jag tänkte göra världens absolut bästa inlägg någonsin. Inlägget skulle vara helt rätstavat, inte som detta inläget, och det skulle vara så roligt att du skulle skratta så du nästan kissade på dig samtidigt som texten skulle ha ett sådant enormt djup att du skulle bli tårögd och alldeles varm av de vackra ordens symbios. Men nu blev det inte så.

Istället får du nöja dig med dessa rader som inte alls är särskilt roliga, om du har kissat på dig av detta får du nog ta och ringa en urolog, gråter du nu har du kanske problem med tårkanalerna och dessa ord är inte alls vackra - snarare skitfula och alldeles helt totalt fruktansvärt ogenomtänkta.

Men här kommer i alla fall bilderna som du gick miste om igår. Alltid något - som kanske håller dig flytande. /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 oktober 2011 13:23

 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se