jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2011 19:15

Den här vitsippan blommar nu!

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2011 19:00

En bloggare har skaffat en ny blogg och jag kan inte hjälpa att känna mig lite delaktig i namnvalet. I januari efterlyste bloggerskan namnförslag eftersom det nuvarande namnet var för långt.

Jag lämnade ett förslag som dock inte gick att genomföra där och då eftersom namnet var upptaget. Men för en tid sedan blev det ledigt och hon tog över det. Känns i alla fall som att jag var lite delaktig i namnvalet... Eller? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2011 08:45


Vi hoppas att ni får en härlig helg allesammans. Men vad ska ni göra då...? I kväll blir det lugnt här i alla fall. Fredagsmys heter det visst. Imorgon ska vi dra vinnaren i tävlingen. Och oj, vad många ni är som är med! Jätteroligt. Imorgon kväll blir det nog bio. Vi funderar på att se Johnny English Reborn. Någon som sett den? Är den bra? Vi hoppas det i alla fall. Några maskiner tvätt ska vi klämma in också denna helg. En helg som säkert kommer att svischa förbi fort - de brukar ju göra det...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2011 11:15

Det har inte gått många timmar på dagen än, men redan har jag förvånats över flera saker:


  • Frosten. Har väl haft mina aningar men nu har jag sett den.
  • Fästingen. De finns tydligen än.
  • Domherren. Redan!?!?
  • Utflykten. Vid badplatsen satt en man och grillade korv och i soffan under en filt satt barn och tittade på.

Att det varit kallt om nätterna är ingen hemlighet och tydligen även med frost på vissa ställen. Jag hade hoppats att kylan skulle ha gjort det svårt för fästningarna men inte då.

I ett träd överraskades jag över att en domherre satt där med sitt illröda bröst. I småland skulle detta betyda snö inom tre dagar. Tur att vi inte bor där...

Att det grillas vid lilla badplatsen på sommaren händer med jämna mellanrum, men jag förvånades över att någon kört dit nu i oktober. Men det såg jättemysigt ut!

Hoppas att dagen fortsätter i överraskningarnas tecken med stort som smått. Vem vet, kanske Färjestad står för den största överraskningen och vinner...? /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2011 09:48

... ska jag berätta för er hur man gör när man mitt i natten drämmer knäskålen i handfatet. "Blåmärke?" Javisst. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2011 09:00

Imorgon är sista chansen att delta i goodiebag-tävlingen. Inte missa!

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2011 21:36

    

Hos bland andra CoolStuff säljs den här häftiga fågelmataren: Bungee Bird Fågelmatare. En gubbe av frön som hoppar bungy jump - så coolt att hänga upp för småfåglarna! Det här kommer nog att bli en succé i fågelmatningsväg i vinter.

Bilderna är lånade från http://www.coolstuff.se/.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 oktober 2011 21:30

... men ibland undrar vi hur långt vi egentligen måste gå? Att skicka in fyndiga slogans är väl okej, att tvinga nära och kära att rösta på våra bidrag känns väl sisådär, att delta i tävlingar där det är bidraget med flest röster/vänner som vinner (vilket det ofta är) känns surt och att dränka bloggen i bloggtävlingar går väl an.

Men idag har vi både fått klä ut och av oss för att följa tävlingsreglerna... men vi gjorde det!

Hmm... undrar hur långt vi väljer att gå nästa gång? För vi vill ju så gärna vinna. Tävlingar är vår hobby. Våra vinster har gjort att vi kunnat göra mycket som vi annars gått miste om: allt från biobesök till hotellsemestrar.

Och det här för oss in på ett närliggande ämne... Den svenska missunnsamheten. Ibland märker vi att folk undrar hur vi kan göra så mycket och ha så många dyra grejer, vi som bara har en inkomst. Men det är många gånger tack vare tävlingar. Och vi tävlar en hel del.

Ofta får vi höra: "Vad ni vinner mycket!". Men då skulle de bara veta hur mycket tid vi lägger ned på att få lite extra bonusar i tillvaron. Vinsterna ramlar inte bara på oss, vi anstränger oss för dem. Ibland vinner vi, ibland inte. Men saken är den att det finns tävlingar för alla och man väljer själv om man vill tävla eller ej. Man kan inte vinna om man inte deltar - det säger ju sig självt.

Vi vet att många av er verkligen gläds med oss när vi vinner något, men vi vet också att det finns de som inte gör det.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se