jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2011

Stellas Lekland

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 oktober 2011 18:45

Eftersom jag är världens bästa faster och Jon... gör som jag säger lånade vi idag med mina brorsbarn Hugo och Lova till Stellas Lekland i Skövde. Ärligt talat så är det nog jag och Jon som har varit mest sugna på att fara dit, men bristen på barn har hindrat oss något. Därför "kidnappade" vi dessa två busungar!

Det här blev vårt första besök i leklandet men Hugo och Lova kände väl till stället och drog runt oss i klätterställningar, kastade bollar på oss, tvingade oss att klänga runt likt apor!

Vi blev utsatta för all möjlig oschysst behandling... men bjöd självklart på oss själva också.

   

Vi kände oss båda som barn på nytt, men aldrig i livet att vi orkade springa runt med samma energi som ungarna...

Ett litet depåstopp med sockerpåfyllning passade bra och vi lärde oss att uppskatta slush. Inte att äta men tiden som det tar att äta/dricka upp en slush.

 

Det tar ganska lång tid... tid som man kunde ha använt i leklandet. Gissa om det var skönt att sitta ned och vila! Föräldrarna sa visst något om att barnen skulle äta korv men kladdkaka och korv är väl samma sak. Ungefär.

   

Men alldeles för snart var vi på't igen... I en "fängelsehåla" fanns pilatesbollar i olika stora storlekar och färger som vi roade oss med att försöka hålla balansen på. (Och kasta på varandra.)

I leklandets hinderbana finns givetvis rutschkanor men även ett u-format rör som det var ganska svårt att ta sig upp i men vi hjälptes åt.

Det fanns också studsmattor, fotbolls/basketplan, en klättervägg, bollkanoner och mycket annat skoj. Lova gav mig en liten åktur på en utav trehjulingarna. 

Vår favort blev bollhavet. Kanske för att det var lite tystare där och att vi fick ligga ned en stund...

 

Men den stora uppblåsbara rutschkanan var också rolig och kittlade gott i magen.

Efter tre timmar i leklandet kändes det i både kropp och knopp - men vi har haft jättekul! Det här var ju nästan som en hinderbana fast för barn - och givetvis mycket roligare! Dessutom vågade jag åka allt. Men jag lyckades få ett brännmärke på handen... när jag försökte sakta ned farten i en av rutschkanorna som gick lite för fort för mig.

Tack så mycket Hugo och Lova för att ni ville följa med oss så vi också fick leka lite! /Jenny

 
 
Annika

Annika

23 oktober 2011 19:27

Visst är det roligt att leka, vi har en liknande ställe i Linköping men det heter busfabriken.

Man får verkligen barnasinnet igen bland allt roligt..

Jag tyckte att det verkar vara ni (Jon & Jenny) som har roligast där.. ha ha.. ;))

Lyckos barnen som har sådan bra faster och fasters man.. som ägnar sig åt dom..

Önskar att mina barn hade sådan faster eller moster eller ung släkting som ville ge energi till mina barn..

Ha en jätte bra blivande ny vecka imorgon...

Kvälls kram

http://imittenavmittliv.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

23 oktober 2011 19:44

Ja, det var faktiskt riktigt kul... men tur att entrén bara gällde tre timmar för vi är ganska trötta nu. Hur orkar barn springa runt som de gör?!?! :) Efteråt följde Hugo med oss hem men Lova skulle på handbollsträning... Oj, oj.

Ja, jag och Jon har tagit med de där två på allt från julmarknad på Liseberg till Skara Sommarland och däremellan en hel del annat. Kanske inte båda två varje gång men vi försöker fördela tid och aktiviteter.

Vi tar verkligen vårt ansvar som faddrar till Lova kan man säga och Hugo fick vi ju lite med på "köpet" då. ;) Och säkert blir det fler saker framöver.

Många kramar till dig! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 20 april 08:00


I veckan drog jag med Lin och Sia ut på en liten utflykt. Vi hade en samling innan där vi med bildstöd gick igenom vad som skulle göras. Sedan tog vi tag i att packa fika i ryggsäckar, toabesök och påklädning. Med hjälp av Naturhistoriska riksmuseets...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 19 april 11:30


Nu har något av barnen missat skola det här läsåret på grund av sjukfrånvaro. Efter kyrkgruppen i tisdags kräktes Loe. De hade då varit i badhuset och även om vi misstänkte att det berodde på att han fått i sig klorvatten så kunde vi ju inte vara säk...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards