Direktlänk till inlägg 30 september 2011
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,25 dl socker
100 g smör
1 ägg
4-5 stycken äpplen
(florsocker, marsansås)
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker och finfördela smöret i blandningen.
Tillsätt ett ägg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut hälften av degen i en rund pajform (ca 20 cm i diameter). Skala 4-5 äpplen och riv dem grovt. Täck degen med äppelraspet. Kavla ut resten av degen till ett lock och lägg det över äpplena. Tryck ihop degen runt kanten. Grädda kakan i 175 grader i cirka 40 minuter. Servera med florsocker ovanpå - och marsánsås till!
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|