jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2011 12:00

Nu verkar allt vara i sin ordning med bilderna igen. Ett tag var jag lite rädd att jag skulle behöva ladda upp alla bilder som krånglade på nytt... Vet inte vad det var som strulade men det viktiga är att bilderna fungerar igen - och livet leker. Lalalalala... /Jenny


Det var en gång en man som höll på att drunkna.

En båt kom förbi och besättningen frågade:

"Behöver du hjälp?"
"Nej tack, Gud ska rädda mig", svarade mannen.

En till båt kom förbi och frågade:

"Behöver du hjälp?"
"Nej tack, Gud ska rädda mig", svarade mannen.
Mannen drunknade.
När han kom upp till himlen frågade mannen Gud:

"Varför hjälpte du mig inte när jag höll på att drunkna?"
"Din idiot, jag skickade ju två båtar!"

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 augusti 2011 08:42

Jag undrar om det bara är på min dator som bilderna ser konstiga ut här på bloggen? En del bilder är halva medan resten är grått. Som t.ex den här bilden: http://jennyjon.bloggplatsen.se/2011/08/19/6068331-ny-disktrasa/ Kan ni se hela bilden?! Tacksam för svar! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 augusti 2011 16:15

Det här är helt klart en utav de mest gripande filmer som jag har sett. Skicka vidare (Pay it forward) från år 2000 slog mig verkligen med häpnad, kanske för att jag inte alls hade förväntat mig att filmen skulle vara så känslosam. En fin film, med ett ännu finare budskap: att det går att förändra världen, även om man bara är elva år.

 

Trevor (Haley Joel Osment) börjar i sjunde klass och får en ny lärare i samhällskunskap, Eugene Simonet (Kevin Spacey). Den nye läraren ger klassen en läxa som ska pågå under hela året: "Tänk ut ett sätt att förändra världen - och gör det!".

Trevor, som bor med sin alkoholiserade mamma (Helen Hunt), har haft en tuff uppväxt, men om någon säger till honom att något är möjligt så tror han på det. Han kommer på ett sätt att förändra världen och försöker genomföra sin plan. Om han gör tre människor varsin stor tjänst vill han att de tre människorna i sin tur ska göra tre tjänster var för andra människor. På så vis ska goda gärningar snabbt sprida sig.

Men att förändra världen är inte det lättaste... Motgångarna är många men filmen håller hela vägen, ända till det tårdrypande slutet. En fantastisk film som innehåller det mesta: kärlek, humor, sorg och hopp! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 augusti 2011 10:54

På promenaden roade jag mig med att sprätta iväg frön på jättebalsaminer. Fy, mig! Men det är jätteskoj när det smäller och fröna flyger all världens väg. Mycket roligare än så här blir det nog inte idag. Mycket mer rebellisk än så blir jag nog inte heller idag. För jättebalsaminer bekämpas visst här och var.

Det är en invasiv art vilket betyder:

"En invasiv art är en art som introducerats till områden utanför sitt ursprungliga utbredningsområde, som sprider sig av egen kraft, som skadar ekosystemet som de introducerats till, har negativa effekter på jordbruk och dylikt, åstadkommer ekonomisk skada, eller påverkar hälsan negativt hos djur och människor."

Oooops! Aj, då! Det var inte meningen, men det var ju så skoj... Varje fröhus kan innehålla tusen frön, så jag ber tiotusen gånger om ursäkt. F'låt. Imorgon ger jag mig nog på en annan invasiv art istället: snöbär! Moahhahahha!!! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 augusti 2011 17:17

Idag har det varit en jättefin dag med varmt och soligt väder. Så härligt med solsken igen! Svamparna verkar ha mått bra av den senaste tidens regn och värme, och det fanns åter gott om kantareller i skogen. Vi var inte sena att plocka med oss några hem.

Det har också börjat komma trattkantareller/höstkantareller, som inte bör förväxlas med den giftiga toppiga spindelskivlingen. Vi är till 99,9% säkra på att det här är trattkantarell, även om det enligt Wikipedia står att svampen växer från september till november.

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 augusti 2011 08:15

Vi äter nästan aldrig potatis, inte kokt i alla fall, och gångerna vi kokat potatis för att göra mos är lätträknade. IKEA säljer potatismos och alla gamla husmödrar rullar runt av fasa i sina gravar. Men det här blev faktiskt riktigt gott - och lätt!

Med mjölk, lite grädde, riktigt smör och kryddor och uppvispat med elvisp smakade det här moset jättegott. Våga pröva!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 augusti 2011 18:44

Annika har tagit upp bloggandet igen och det tycker vi är jätteroligt. Gör gärna ett besök på hennes fina nystartade blogg. Flera smarriga recept ligger redan ute...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se