jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juni 2011 19:01

I eftermiddag for jag och Jon ut på en cykeltur med Gamla Örlenbadet som mål - ty där finns en kiosk.

Strax innan hade det kommit en störtskur men vi hade tur och slapp bli blöta. Vi cyklade förbi campingplatsen. Framåt midsommar kommer den säkert att bli fullbelagd. På just den här campingen finns en alkoholmätare. De som lämnar campingen måste blåsa negativt för att få fortsätta. Mycket bra!

 

Det var ingen som badade idag så vi hade hela stranden för oss själva. Nästan så man blev lite badsugen. Vi hade kiosken/pizzerian för oss själva också för den delen.

Cykelturen gjorde mig hungrig så jag tog en pizza, för Jon blev det glass, en Twister Fruit. Det är en nyhet: ananasglass i snurrad kombination med citron- och limeisglass runt en kärna av jordgubbsisglass. Jon tyckte att den var mycket god! Det var förresten pizzan också.

Nu kunde jag också fotografera en utav de textade skyltarna på drickakylarna med den underbara texten:

Från där vi satt hade vi god utsikt över Örlen och Örlens alldeles egna lilla Grummeö. Läste nyss att den riktiga Grummeön ligger ute till försäljning nu med utropspris strax under sex miljoner kronor. Som hittat! Men tyvärr blev det ingen Drömvinst för oss den här gången heller... Men det är inte säkert att den som bjuder högst får ön, säljarna är mer intresserade av att hitta någon som vill ha det som ett trivsamt sommarnöje och vårda det.

Det enda som ska vårdas här är en ömmande rumpa och begynnande träningsvärk... /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juni 2011 18:27

Så här nära bor vi tre världsledande metropoler...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juni 2011 18:26

Med posten idag kom ett mycket trevligt brev från Margoth. Vad glad man blir när man får något skojigt så där oväntat!

Vi fick ett jättesött kort och i brevet låg också biobiljetter - för Margoth vill gärna bjuda oss på bio som tack för några kaffekapslar som vi skickade till henne.

Detta hade du inte alls behövt göra för vår skull, men vi är självklart glada för att du gjorde det! Tack, tack.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juni 2011 11:13

Jag älskar cheesecake! Nu har jag testat en variant med jordgubbar och resultatet blev riktigt lyckat. Jag försökte efterlikna de cheesecakes som finns i restaurangerna på Gekås och IKEA. /Jenny

 

Jennys strawberry cheesecake

ca 13 digestivekex

100 g smör

0,5 dl socker

1 msk mjöl

1 msk vaniljsocker

400 g philadelphiaost

3 ägg

några droppar citronsaft

skivade jordgubbar

rödvinsbärsgelé

lite socker

 

Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop och tillsätt smöret.

Tryck ut degen i botten på en form.

Grädda i 175 grader i 15 minuter.

Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och ost i en bunke. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt några droppar citron. Blanda väl. Häll ostmassan i formen. Grädda längst ner i ugnen i 30-40 minuter i 175 grader. Akta så att kakan inte bränns på toppen. Låt svalna.

Jag gjorde toppingen på lättast möjliga sätt genom att smälta rödvinbärsgelé och sedan tillsätta skivade jordgubbar, och sockrade lite grann. Kakan fick stelna till lite i kylen innan vi kastade oss över denna smarriga efterrätt!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juni 2011 18:45

Nalle har fått ta emot grattis-hälsningar från många håll idag. Även från oss förstås. Redan klockan fyra på den ordinarie morgonrastningen... Hmm.

Förutom lite extra godis, lek, bad och klappar blev det en tårta. Kött- och osttårta - låter inte det som det godaste i hela världen?!

Den blev i alla fall ganska snygg och om någon undrar så föreställer den ett hundben, men det är det ju ingen som undrar över. Ingredienserna var fruktansvärt animaliska och några hundgodisar fick likna de åtta ljusen.

Om Nalle uppskattade detta...? Skojar du med oss!!!

 

Nalle tackar så mycket för alla gratulationer och väljer att göra det med en liten sång. En sång som han kallar "Nalles sång" och den är helt i stil med "Gabriellas sång"... Typ.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juni 2011 18:40

Jag började tvivla på om mina luktärter någonsin skulle blomma, men idag överraskade den ena med en fin blomma - och lila var den också!

Och det är inte bara denna växt som glatt förvånar. Solrosorna som jag plockade in utifrån har återhämtat sig mycket bra. Kanske blir det även blommor på dem framöver...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juni 2011 18:36

För att nå smaklökarnas himmelrike: skiva svenska jordgubbar, tillsätt några kulor av GB:s ChokoFilijokoglass och toppa med vispad Arla-grädde som är smaksatt med jordgubb. Kan inte bli godare!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juni 2011 18:35

Galiamelon är den absolut godaste melonen just nu, tycker vi...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards