jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juni 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 juni 2011 17:37

Innan det här med Nalle hände hade vi tid bokad för kontroll av klimatsystemet i bilen. Vi har länge misstänkt att det slutat kyla men dragit oss för att kolla upp det då vi hört vad folk har fått betala för att få det reparerat. Hört historier om de som fått betala 10 000 kr, en utgift som inte alls lockade.

Men den här månaden ut har Tibro Bilel & Diesel en drive när de kostnadsfritt gör en provtryckning som indikerar på ifall något är fel överhuvudtaget.

Jag stannade hemma med Nalle medan Jon for iväg. Efter en stund ringde Jon och berättade att våra föraningar stämde - AC:en fungerade inte. Den hade tappat köldmedium, men det fanns ändå en ljusglimt: systemet var fortfarande tätt! Visserligen behövde kompressorn oljas, men inte bytas (hade kostat 3000 kr...) och nu räckte det alltså med att bara fylla på med nytt köldmedium. Det gjordes där och då - och vi blev inte ruinerade! 1 507 kr blev den totala kostnaden. Nu är det bara att hoppas att systemet håller tätt ett bra tag till!

Vi vill gärna ha det svalt i bilen nu inför semestern, det var ju för Nalles skull som vi skaffade en bil med air condition. Men om vi kommer iväg någonstans avgörs på måndag då bilbesiktningen bestämmer vår resekassa... Vad roligt det är att ha bil! /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 juni 2011 13:15

  

Nu är vi tillbaka från veterinären. Jon kom hem från jobbet och följde med. Först tittade veterinären på hur hältan såg ut, tog blodprov för att kolla om Nalle har någon fästingburen sjukdom och hon drog i hans leder. När hon drog bakbenen rakt ut bakåt så riktigt skrek han till.

Vi fick inget definitivt svar på vad som orsakar hältan, men vi har tre alternativ. Det första och det bästa är att det bara är en sträckning och då kommer allt vara som vanligt efter en vecka. Hoppas, hoppas.

Det andra alternativet är att han fått någon fästingsjukdom. Och hade han haft feber där och då hade hon satt in antibiotika direkt... Men det dröjer några dagar tills vi får de svaren.

Det sista och mest obehagliga är att det handlar om en akut försämring av artrosen. Och hon tittade för säkerhets skull efter om det gick att höja medicindosen, men det gör det inte för han går på max.

Nu ska vi först och främst vänta tills vi får provsvaren. Efter det kan det eventuellt bli aktuellt med att ta nya röntgenbilder på hans höfter för att undersöka om man kan se någon försämring.

Tills dess är det vila som gäller. Inga längre promenader, bara "runt kvarteret" för att utföra behoven, inte heller att bada tyckte hon var passande. Vila är väl inte precis vad Nalle är van vid, det får bli mycket hjärngympa om han blir rastlös.

Det här blev en psykisk krafttömning, vi har pendlat mellan hopp och förtvivlan och nu är vi ganska trötta.

Alla era fina tankar, kommentarer och alla kramar har värmt massor. Ni är så snälla allesammans! Stort tack till er.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 juni 2011 08:26

Nu på morgonen har jag fått tag i veterinären och vi fick första lediga tid hon hade. Klockan tio i tolv ska vi dit, och det känns inte alls bra...

Hon frågade bland annat om han har haft mycket fästingar, för det skulle kunna röra sig om en fästingsjukdom. Men det kan också vara artrosen. Eller något annat. 

Efter att jag bekräftat att han redan går på smärtstillande så sa hon:

"Då har han ju kanske mer ont än han vill erkänna...".

Det känns fruktansvärt hemskt att veta. Vår älskade Nalle! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 juni 2011 17:46

Vi hade helt missat Chris Medinas gripande historia. Chris och hans flickvän Juliana Ramos skulle gifta sig, men 2009, två månader innan vigseln, råkar hon ut för en bilolycka. Hon hamnar i koma och läkarna tror inte att hon ska vakna upp igen, att hennes liv inte går att rädda. Chris är däremot fast besluten att hon kommer att göra det. En och en halv månad senare vaknar hon upp, men är svårt hjärnskadad.

Chris säger upp sig från sitt jobb för att bli hennes vårdare. Under den senaste säsongen deltog Chris i American Idol. Juliana var med honom i sin rullstol under tävlingen. Chris vann inte men slutade bland de 40 bästa av 325 deltagare.

Några dagar senare kontaktades han av en låtskrivare som hade blivit djupt rörd utav Chris tillgivenhet till sin handikappade flickvän och hela deras historia. Låtskrivaren skrev låten "What are words" till Chris som sjöng in den och blev den förste att släppa något material utav alla deltagare från American Idols tionde säsong.

När man vet den här bakgrunden får hela låten en djupare mening... Chris har tillägnat Juliana låten "What are words", som har visats nästan 10 miljoner gånger på youtube. Han "skulle ge upp allt för att få tillbaka henne som hon var innan olyckan".

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 juni 2011 17:06

Igår var Nalle ganska hängig och rörde sig inte i onödan. På kvällen tog han det mycket lugnt och låg bland annat och myste med oss i soffan. Han haltade synbart och det gör han fortfarande. Men även om han tar det lite lugnare så är han inte sen att vara med när det händer något. Vi tog ner honom till sjön så han fick bada lite om han ville - och det ville han!

Den här gången fick han dessutom sällskap utav Jon. Nalle fick ha sin flytväst på sig för att inte behöva spänna sig mer än nödvändigt i vattnet. Han verkade ha det lika roligt som vanligt.

När Nalle badade var han som vanligt, men hältan oroar oss. Och att han inte är lika pigg som han brukar. Så hur Nalle mår egentligen vet vi inte. Men vi är tacksamma för att han inte drar sig undan, utan att hans humör fortfarande är bra och att han äter som han ska.

Nu är det sköna söndag med vila som gäller resten av dagen, så får vi se hur landet ligger imorgon.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 juni 2011 16:34

Igår tog vi det lite lugnare men idag var det fart på oss igen. Johan hängde på till Flugebyn för en runda fotbollsgolf. På vägen till golfen ligger Forsvik, därigenom rinner Göta Kanal och vi kom mitt i en broöppning. Men slussningen var bara ett mindre hinder på vägen, på fotbollsgolfbanan finns många, många fler. Tunnlar, däck och bunkrar för att bara nämna några.

 

Nalle var också med och kollade läget, och såg alldeles lyrisk ut när han såg alla fotbollarna. Så många bollar, så lite tid... Men han fick allt lov att vänta i bilen medan vi andra gick våra 18 hål. Alla med sin egen personliga stil...

    

  

... och en utav stilarna var mer lyckad än de andra. Nämligen min! För jag vann. Visserligen bara på två tillslag, men en vinst är en vinst är en vinst. Så det så!

Nu var väl slutställningen ganska pinsam i och för sig. Jag gick runt på 80 tillslag och Jon och Johan fick dela på andraplatsen med 82 tillslag var. Bättre lycka nästa gång - för visst kommer vi tillbaka!

Lite ideell kultur fick avsluta besöket i Flugebyn. Fotbollsgolfen ligger granne med kolmilan. Kolmilan tänds den 27 augusti men så här ser det ut nu.


 

Vi tog vägen över Karlsborg hem och våra mossuktande magar kunde inte undvika att stanna till på Kanalkiosken. Här finns det godaste moset i hela världen! Det godaste utav alla olika mos som vi har smakat i alla fall, och vi har smakat mycket mos. Här i våra trakter är "hälften av varje" känt, men verkar inte har spridit sig över hela landet än. "Hälften av varje" är en bricka med strips och mos och det tog jag.

Det blev en härlig utflykt med lite motionerande tätt följt av god mat. Sedan var det ju kul att jag vann också... /Jenny 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 juni 2011 16:32

Vit chokladmousse med vaniljkvarg och glass!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 juni 2011 17:06

Denna dag har passerat i stillsam takt. Vi har tagit det lugnt efter gårdagens alla intryck. En skön sovmorgon blev det. Johan var förbi och vi åt tacos tillsammans. Annars har våra tankar gått till Nalle. På väg hem igår märkte vi att han haltade och han har varit dämpad och ovillig att röra sig mer än nödvändigt idag också. Vi hade ju hoppats att det skulle gått över under natten.

Kanske är det här bara något tillfälligt, men vi kan inte hjälpa att oroa oss så fort han haltar. Vi är väl medvetna om att hans sjukdom kommer att tränga igenom någon gång och att medicindosen han får nu är så hög som den kan bli...

Vi hoppas innerligt att det här är något som kommer att gå över. Han kan ju ha dåliga dagar han också.

Imorse vaknade vi till regn men under dagen har vädret sakta men säkert börjat att arta sig och solen kikar fram mellan molnen. Kanske är värmen äntligen på väg tillbaka?

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se