jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juni 2011 20:07

Solen lyste från en klarblå himmel och många hade samlats vid scenen längs Göta kanal i Karlsborg, för idag var det premiär för Skaraborgskampen!

Tävlingen anordnas av P4 Skaraborg, som tisdagar och torsdagar framöver turnerar runt i Skaraborgs femton kommuner, där tre tävlande ska försvara kommunens heder i ett antal grenar. Dessutom får alla invånare i kommunen ett uppdrag att lösa innan tävlingen är slut. Dagens uppgift var att samla in så många flugsmällor som möjligt.

Karlsborg representerades denna dag av Susanne Clemborn, Johanna Niklasson och Arne Johansson, som med bravur klarade av de olika tävlingsmomenten. De kunde alla svaren i frågesporten...

... Arne var en hejare på att spotta kärnor långt...

... och Johanna tog maxpoäng i tävlingsmomentet "Myror i brallan", där man under en minut ska försöka få så många "steg" som möjligt på stegräknarna. Johanna verkade faktiskt ha fått en hel myrstack i brallan...

Susanne fick låtar uppspelade i hörlurar, och hennes medtävlande skulle försöka lista ut vilken låt som hon nynnade på. En man som stod bredvid mig i publiken blev så exalterad när han kom på låten, så han ropade ut "Waterloo!", men tack och lov var såg domarna genom fingrarna med det...

Det var en kul tävling att titta på. Karlsborg fick 114,53 poäng och lyckades samla in 87 stycken flugsmällor. Återstår att se hur det resultatet står sig mot övriga Skaraborg. Stay tuned! /Jon


Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juni 2011 19:30

Min kondition har gradvis minskat i takt med att vikten på vågen ökat. Känns det kanske igen? Jag vill förbättra flåset, utan att för den skull sikta på elitidrottsnivå, och bestämde mig därför för att damma av cykeln.

För frånsett att man får ont i rumpan, är det roligt att cykla! Dessutom pallar inte högerfoten för löpning riktigt ännu... Så imorse bar det av trampandes till jobbet i strålande solsken och frisk morgonluft. Det var härligt att ta sig fram utan någon annan kraft än min egen. 17,12 km senare och 801 kcal fattigare (enligt I FORM:s "Mät din runda") var jag framme. Skönt!

Men när arbetsdagen var slut, skulle man ju tillbaka också. Nu hade termometern stigit ett antal grader, och det var inte lika behagligt att trampa hem. Svettandes floder rullade jag, efter vad som kändes som en smärre evighet, åter in på uppfarten.

Där välkomnades jag av Jenny - med kameran såklart i högsta hugg - och en svansviftande lurvig liten filur. Skönt att vara hemma, och efter en dusch och Jennys goda rulltårta var jag så gott som återställd. Och imorgon gör jag om det! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juni 2011 19:15

Det här är sista veckan som Candela Second Hand har öppet innan de tar semester. Och just därför är det halva priset på de redan låga priserna. Vi for dit och hittade lite smått och gott.

Ett fint litet glasfat, fyra nya assietter (vi äter ju en del efterrätter...), ett Coca-Cola-glas i lila, en keramikskål med sned kant, två stora vita krukor, en dyna till Nalle att ha på balkongen och en ljushållare i sten (som ska få duken på balkongbordet att inte flyga iväg för tusende gången).

Kan vi med att berätta att alltsammans bara kostade 53 kr...? Ja, det kan vi.

 

Vår Welcome to the jungle-balkong och Nalle har invigt dynan.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juni 2011 16:40

Vi har inte hört något från veterinären än, Nalle haltar fortfarande, vi tar det lugnt men humöret är på topp! I alla fall Nalles vad det verkar...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juni 2011 16:31

Hos Annika har jag hittat många smaskiga recept som det här: rulltårta med choklad och hallon. Som av en händelse råkade vi ha köpt just hallonkvarg samma dag som jag såg det här receptet.

Men bara en burk, till receptet behövs 500 g, men jag drygade ut med lite vanlig vispad grädde. Och det gick jättebra!

Riktigt enkelt recept och riktigt, riktigt gott.

Tipset att frysa in rullen innan man skär den tog jag till mig och det gjorde uppskärningen mycket lättare. Tack för receptet, Annika! /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 juni 2011 12:27

Klockan 21.00 i SVT1 ikväll är det säsongspremiär av serien Morden i Midsomer. Det här är en underbar brittisk kriminalserie som vi följt under många år.

Nu ska det bli spännande att se om den fortsätter att hålla samma kvalité när Tom Barnaby är utbytt mot hans kusin John Barnaby. Att det just blir en till Barnaby som kriminalkommissarie i grevskapet Midsomer beror på att serien i en del andra länder heter just "Kriminalkommissarie Barnaby" eller bara "Barnaby".

Kvällens avsnitt är det första av fyra i den fjortonde säsongen och heter "Death in the slow lane". Inte missa!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards