jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juni 2011 20:21

Idag har jag roat mig med att hoppa över gränsen till Finland... och tillbaka till Sverige igen!

Varför har jag då gjort det? Jo, för idag for vi till Haparanda för att besöka IKEA där, och då var det inte långt till gränsen. Det har varit lite utav en dröm sedan länge att åka hit - som nu blev av! Vi fick med oss Marianne. Det blev hennes andra besök på ett IKEA någonsin! Och så här glad blir man då:

Vi hade inte så mycket på våra shoppinglistor, men självklart kom vi hem med lite smått och gott ändå. Vi har en bit hem till Fagersanna, så kanske att vi höll vi igen lite. Det finns fler IKEA på närmare håll därhemma. 

Vi hittade i alla fall skinnrengöring så nu kan vi snygga till soffan hemma när vi kommer tillbaka.

Gardinerna, Merete, köpte vi till Johan, för de hade han beställt. Vi har dessa gardiner hemma, Marianne också, och de är helt underbara. Stänger ute både ljus och ljud. Perfekt!

  

Någon gång ska jag köpa den här gungstolen, för den är jag väldigt förtjust i. Den har ett sådant härligt gung!

Vi lunchade i IKEA-restaurangen. Billigt och gott! Men den som är uppmärksam kanske funderar på hur tre personer kan ha köpt fyra bitar cheesecake... ;) Fundera på ni!

Det var verkligen roligt att äntligen ha fått komma till detta IKEA som ligger så nära gränsen till Finland.

Och när vi ändå var så nära passade vi på att åka lite utomlands. Det händer inte varje dag precis.

Vi gjorde inget längre besök utan det var mest för att kunna säga att vi varit ända till Finland! Jon och Marianne gillade nog också tilltaget men visste inte riktigt på vilken fot de skulle stå...

Men visst var vi långt bort! Vi hittade den här avståndsskylten som vi tog en bild på:

Men på vägen till (och från) Haparanda blev vi lite fundersamma och undrade vart vi var på väg egentligen. För på en skylt stod det: Karlsborg! Det hade förstås varit smidigt om det var "vårt" Karlsborg som plötsligt låg så nära...

På hemvägen blev det ett stopp i Jämtön (nästan hos Gry Forssell som äger hus där). Mariannes väninna sedan många, många år heter Raija och hon har tillsammans med sin man Ingmar sommarstuga här. Och eftersom vi ändå hade vägarna förbi svängde vi in och hälsade på dem. Vi blev bjudna på en trevlig pratstund - och fika.

Det här blev en riktigt lyckad dag! Men den blev lång, och dessa bilresor känns i kroppen. Att jag inte fått en hel natts sömn på fem nätter sätter också sina spår. Funderar på att ta en joggingtur... Det brukar göra susen! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juni 2011 20:10

De här chipsen, som är gjorda på mandelpotatis, är riktigt, riktigt goda!

Lite dyra kanske, 30 kr för 150 gram, men någon gång ibland är de helt klart värda det priset. :P Mandelpotatischipsen kommer från pitebygden!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards