Direktlänk till inlägg 6 maj 2011
Man kan göra tacogömma på många olika sätt och med många olika ingredienser men det här är mitt sätt. Vet att en del använder paprika i färsen men det har jag valt bort. Jag tar också crème fraiche som är smaksatt med paprika och chili för att få lite sting i smaken. En del använder yoghurt - som sagt det finns många sätt att göra tacogömma på - det här är ett. Nu har jag använt vegetarisk färs men den går ju givetvis lika bra att byta ut mot "riktig".
Denna maträtt har verkligen blivit en favorit hos oss. Så gott, så enkelt! /Jenny
Ingredienser:
1 burk Philadelphiaost 200 g
1 burk crème fraiche paprika chili 2 dl
ca 400 g färs
1 hackad lök
riven ost
soja och kryddor
Bred ut Philadelphiaosten i botten på en ugnssäker form.
Bred ut crème fraichen på osten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs den hackade löken och färsen. Krydda efter tycke och smak.
Lägg färsen på ost- och crème fraiche-täcket. Strö över riven ost.
In i ugnen i 15 minuter.
Servera med nachos och exempelvis sallad och majs.
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|