jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 4 maj 2011

Pirates of the Caribbean-trilogin

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 maj 2011 20:15

Den 18 maj har fjärde filmen i serien Pirates of the Caribbean världspremiär. Den filmen heter On stranger tides (I främmande farvatten) och ska handla om jakten efter den mytomspunna Ungdomens källa.


Men så var det det där med minnet. Inte kommer vi ihåg vad som hände i de tre första filmerna heller! Just därför har vi uppdaterat våra minnen och nu är vi redo för den fjärde filmen.

Den första filmen, The curse of the Black Pearl (Svarta Pärlans förbannelse), kom 2003 och var faktiskt den första filmen som vi såg på bio tillsammans i Skövde. Filmen är baserad på nöjesattraktionen Pirates of the Caribbean i nöjesparkerna Disney World och Disneyland. När vi slog oss ned i biosalongen hade vi ingen aning om vilken fantastisk åktur som väntade...

Johnny Depp gör rollen som Jack Sparrow, förlåt, kapten Jack Sparrow. En roll som är som klippt och skuren för honom. Vi har mycket svårt att se att någon annan skulle kunna göra rollen som den fyndige och oemotståndlige piraten med samma passionerade inlevelse.

 

I den här filmen letar kapten Barbossa (Geoffrey Rush) efter aztekiska guldmedaljonger. Medaljonger från skatten som han och hans pirater en gång stal och glatt gjorde av med på kvinnor, mat och förstås rom!

Men skatten bar på en förbannelse som bara kan brytas genom att hela skatten återlämnas. Elizabeth Swann (Keira Knightley) kom som 12-åring över en utav medaljongerna när skeppet hon färdades på hittade en skeppsbruten pojke, Will Turner (Orlando Bloom).

Hon gömde medaljongen men Kapten Barbossa kidnappar henne. Will Turner, som är förälskad i Elizabeth, bestämmer sig för att rädda henne. Han tar hjälp utav Jack Sparrow, men innan de kan rå på Barbossa och hans mannar måste förbannelsen hävas... 

Den andra filmen Dead man's chest (Död mans kista) lät dröja på sig och kom inte förrän tre år senare, 2006. Kanske trodde man aldrig att första filmen skulle bli en sådan succé?

  

Kapten Jack Sparrow står i skuld till Davy Jones (dvs. Döden) och om inte skulden betalas kommer han dömas till evig tjänstgöring på skeppet Den flygande holländaren - ett legendariskt spökskepp.

Lord Cuttler Beckett gör entré i den här filmen och han är minsann ingen go' gubbe! Han börjar med att arrestera Elizabeth och Will och dömer dem båda till döden för att ha hjälpt pirater. Elizabeth fängslas men Will blir frisläppt mot att han ska återvända med Jacks magiska kompass som Beckett vill lägga beslag på.

Äventyret går via ön Pelagosto där en infödingstam dyrkar Jack som gud fast i en människokropp som måste ätas upp för att befria anden, via voodooprästinnan Tia Dalma som berättar hur de kan övervinna Davy Jones, havsmonstret Kraken härjar vilt och jagar Jack - ja, den här filmen bjuder på sanslöst fartfullt innehåll.  

At world's end (Vid världens ände), den tredje filmen, kom 2007 och kostade otroliga 300 miljoner dollar att göra!

  

I den här filmen reser Will och Elizabeth till Singapore som ett led i att få tillbaka Jack Sparrow från Davy Jones kista. För att återfinna Jack måste de segla utanför kartan - till världens ände.

Britterna och Davy Jones har börjat sätta käppar i hjulen och livet som pirat har försvårats markant. Enda sättet att åter bli starka är att samla de nio piratledarna och de nio piastrarna för att kunna sätta fri havets gudinna Kalypso. Något som kan bli en fara även för piraterna...


Pirates of the Caribbean-filmerna är underhållning på hög nivå, men den första står i en klass för sig, även om de andra två filmerna inte kommer långt efter. Vi ser med spänning fram emot den fjärde filmens actionspäckade händelseförlopp.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards