jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under april 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 april 2011 14:16

 

Så härligt det är att vara vuxen ibland ändå... Vill man äta hämtmat till frukost så kan man göra det! Idag drog vi oss i sängen (efter en tidig rastning) och gick nästan direkt på lunchen istället. Och varför inte? Tack för maten, Tibro Bar & Grill!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 april 2011 16:57

 

Jon var nog asiat i tidigare liv för han får ihop en väldigt smarrig wokröra med en massa olika grönsaker och nudlar serverade med ris.

Under tiden som han lagade mat var jag i affären och handlade. Ikväll är det ju dags för det berömda fredagsmyset! Idag blir det chips och favoritdipen Fresh Island. Inget för de som inte gillar vitlök...

Och påsken närmar sig med stora steg och det är hög tid av smaka av årets årgång påskmust. Håller den samma goda kvalité som tidigare...? Senare i afton vet vi.

Under eftermiddagen har vi haft storstädning, så nu är det så fint så! Passande var väl då att beställningen från CDON ramlade in i lådan.

När lammen tystnar var en utav 12-kronorsvarorna i deras kampanj och det är en himla bra film. Ryslig underhållning på hög nivå. Jodie Foster och Anthony Hopkins är mycket duktiga skådespelare och hela filmens handling och upplägg är storstilat tidsfördriv.

Sedan blev det en CD-skiva som gått varm under städningen: Svante Karlsson och Tro inte att du känner mig. På den här CD:n finns den underbara låten Kommer aldrig mer igen.

För städningen lånade jag lite grejer hos mamma som jag cyklade dit och tillbaka med. På vägen blev det ett fotostopp för att föreviga den vackra tibasten i skogsdungen som jag och Nalle brukar vara i. Tibasten har fint rosa och ljuslila blommor men både växtens bär och bark är giftiga. En ljuvligt farlig färgklick i ett ännu lite grådassigt landskap som väntar på att helt vakna till liv.

Det har varit full fart på oss både hit och dit, men nu har det börjat lugna ned sig. Nu väntar soffan, en bra film och gott att äta.

Jag vill även passa på att tacka alla er som varit så snälla och tagit er tid och röstat på mitt bidrag i ICA:s påsktävling. Stort tack till er!

Mycket fredagsmys och trevlig helg till er alla. Kramar! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 april 2011 09:14

Rösta gärna på mitt bidrag i ICA:s påsktävling! Det vore verkligen jättebussigt av er. Bidraget heter Lilla kycklingen.

http://www.ica.se/Erbjudanden/Tavlingar/pasktavling/

Mången tack på förhand!

Vinsten är 500 kr i presentkort på ICA och det skulle verkligen sitta fint för oss. /Jenny

 

Jag drar mig ur tävlingen. Stort tack till alla er som har röstat, men nu behöver ni inte rösta mer. Chansen att vinna känns för liten. Men tack till alla er som tog er tid och röstade! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 april 2011 21:30


S M - G U L D !  S M - G U L D !  S M - G U L D!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 april 2011 18:55

Lugnt och stilla flöt denna vårdag förbi. Vi har inte gjort många knop och inte åstadkommit mycket - och försökt att inte ha dåligt samvete för det...

Vi har gått och väntat, med spänning, på att hockeymatchen ska komma igång.

Vi var och hälsade på mina föräldrar i Solvik och råkade komma lagom till fikastunden. Hugo hälsade också på. Han visade minsann hur man äter semlor!

Nalle fick busa av sig och jaga freesbee. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Tänk om det kunde vara lika roligt att få pälsen genomkammad? Borstade fram ännu en hund...

Men nu är det hög tid att bänka oss i soffan. Dags att säkra SM-guldet! Onödigt att dra ut på det längre. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 april 2011 14:09

Vi har väntat och fruktat denna dag men nu är den alltså här: första fästingen är tagen på Nalle. Startskottet är avfyrat för årets elände! Och Nalle brukar dra på sig många fästingar, tyvärr. Vi har prövat flera olika fästingmedel som örthalsband, bärnstenshalsband som ska ge en statisk elektricitet som fästingarna ska ogilla och fästinghalsband - fungerar sämre när hunden envisas att bada med det på... Det som hittills fungerat bäst är Frontline Vet spot on. Vi hoppas att det ger ett bra skydd i år igen så att Nalle slipper de små blodsugarna!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 april 2011 14:01

  

Idag blev det spagetti med vegetarisk färssås till lunch. I såsen fortsätter vi att köra på Arlas goda créme fraiche smaksatt med paprika och chili, och en del grädde förstås... Det gröna är vår egna plocksallad och vår egna persilja! Trevligt att börja få skörda i vår "trädgård".

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 april 2011 17:48

I dag kan vi nog sätta allt vi äger på att ingen har ätit vad vi har ätit... Det kändes lite som om vi var Robinson-deltagare, strandade på en öde ö som samlat ihop vad vi hittat i skogen och lagat till det. Fast Jon tyckte förstås att det var gott. Expedition: Robinson nästa kanske...?

Vi åt falaflar, stekta konstiga - men färgglada - grönsaker, Jon hackade till små söta buketter av ett blomkålshuvud (en present från mamma!), stekte och kryddade för allt han var värd. Tur var väl det för i slutändan smakade det inte alls blomkål...

Till detta hade vi lite riven ost, majs, kebabsås - och lägg särskilt märke till vår egenodlade plocksallad! Bara palmhjärtanen fattades...

  

Som om inte hälften vore nog bakade vi också pitabröd till denna Daniel Defoe-inspirerade brakmiddag. Jag lyckades få till en mycket vacker hjärtanform på några utav bröden. Helt med mening förstås. Tjena.

Imorgon får det nog bli europeiskt... /Robinson, och Onsdag

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards