jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under april 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 april 2011 19:45

... i träd och på väggarna idag? Mycket fint väder så en skön långpromenad i skog och mark gjorde gott, men sedan kändes myrorna i rumpan. Gick nog inte tillräckligt fort eller långt...

Vi har ju inget på gång! Aaaaaahhhhh! Vi måste ju göra något. Överskottsenergi, kanske det kallas? Men det har inte hänt så mycket den senaste tiden (det är över två veckor sedan vi var iväg på Ullaredsresan nu!). Men Jon stackarn är ju lite begränsad i sin rörelseförmåga. Men det kunde ju givetvis vara värre...

Vi ser båda fram emot när Jons fot är bättre, men fortfarande gör den lite ont. Aj, aj. Men han har ju sluppit att sova i förtältet århundradets kallaste natt med miljoner pissmyror som gjort en myrväg ner i gipset... Skönt att Jon slapp gips överhuvudtaget.

Men vi satte oss i solen och förenade nytta med nöje och började skissa på lite projekt att ta oss för framöver - allt för att döva rastlösheten (tror dock inte att Jon kände av den alls...).

Att gå igenom skåpen och förråden hamnade bland annat på listan. Ett nödvändigt ont som vi skjutit på. Det behöver inte enbart vara roliga saker som ska hända, bara något som får en upp ur sängen, bortsett från en gnällande hund som tycker att klockan fem på morgonen är en jättebra tid för att gå ut och kissa ner alla lyktstolpar som finns!

Nu ska det duschas och sedan soffan och Mästarnas mästare, i alla fall tills det börjar krypa i benen. Hoppas att ni får en fin kommande vecka! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 april 2011 18:37

Vi drar till med ännu en (snygg) skådespelare som kan sjunga: Kevin Costner. Han har också många underbara filmer på sin meritlista: The Bodyguard, The Guardian, Dansar med vargar, Silverado, A perfect world, Robin Hood: Prince of thieves, JFK, The upside of anger, Mr. Brooks, Ryktet går...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 april 2011 14:06

Bruce Willis har gjort många bra filmer som Sjätte sinnet, Die Hard-filmerna (ska visst komma en femte film också!), Armageddon, Kod Mercury, Pulp Fiction, De 12 apornas armé, Oss torpeder emellan, 16 Blocks - ja, filmlistan kan göras lång. Och insatsen i världens bästa komediserie Vänner går inte heller av för hackor (kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=u1aZ2E8sdKA). Men vet ni, vad inte Jenny visste, att killen kan sjunga också? 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 april 2011 09:11

Läst i Skaraborgsbygden:


"- Ni följde väl receptet ni fick? frågade doktorn.

- Nej, svarade patienten. Då hade jag varit död nu.

- Vad menar ni?!

- Jo, det blåste ut genom fönstret på sjätte våning..."


Och en till:


"Guiden på en sällskapsresa i skotska högländerna upplyste om att skottarna inte alls är snåla, bara försiktiga med pengar.

Som exempel berättade han om en skotte som vunnit 80 000 pund på tips.

Några dagar efter tipsvinsten frågade hans fru honom:

- Andrew, vad ska jag göra med alla tiggarbrev?

Andrew tänkte ett slag och så svarade han:

- Fortsätt att skicka dem, du!!!"

          

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 april 2011 17:47

  

Jomenvisst blev det något gott att mumsa på till fikat idag. Sockerkaka i långpanna med mosade bananer i, toppat med chokladglasyr - inte dumt, inte dumt alls. Får det lov att vara en liten kaka? Men ni får skynda er innan Jon äter upp allihop... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 april 2011 17:32

Noa - badplatsen som jag växt upp vid.


En underbart vårig dag! Så skönt och varmt att Nalle efter att nästintill outröttligt jagat freesbeen fram och tillbaka bestämde sig för ett svalkande dopp. Vi valde dock att inte göra honom sällskap.


Pappa, moster Gittan, Tommy och mamma.


Hos mamma och pappa i Solvik var det som vanligt huset fullt och något ätbart på gång. Den här gången någon currykasslerrätt med kokos - spännande! Men vi hade bara vägarna förbi för att säga hej till moster Gittan och Tommy som var på besök.

Och förresten var vi redan mätta från "frukosten"! /Jenny

 

Scillor.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 april 2011 14:22

Året är 2700 och människorna har sedan flera hundra år tillbaka tvingats från jorden för att bo på rymdskeppet Axiom. På jorden arbetar världens gulligaste lille robot som heter Wall-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-class) med att samla ihop allt skräp för att åter göra planeten beboerlig.

Vi har sett Wall-E som måste var en utav de charmigaste filmerna som någonsin gjorts. Den är så sockersöt att man sitter med ett fånigt leende större delen utav handlingen.
Under hundratals år har Wall-E samlat och packat ihop skrot med bara en odödlig kackerlacka som sällskap. Wall-E är en oemotståndlig arbetsmyra som anpassat sig väl på den öde jorden, men visst känner han sig ensam...

  

Så en dag dyker plötsligt robotsonden EVA (Extraterrestial Vegetation Evaluator) upp och Wall-E blir blixtförälskad. Men EVA har sina instruktioner, att leta efter ett tecken på något som åter skulle göra ett liv på jorden möjligt.

  

Wall-E följer EVA:s arbete och hjälper henne när den stora sandstormen kommer. Wall-E tar med sig EVA hem och i hans hem finns just det som EVA är utsänd att leta efter: en grön planta!

 

När EVA hittat växten startas per automatik färden tillbaka till rymdskeppet och till kaptenen för att visa upp det sonden hittat. Och Wall-E följer med...

Wall-E är en mycket charmfull film som med ytterst lite dialog väcker många sköna känslor och får fram sitt budskap ändå. Vi tycker att den här filmen är hur mysig som helst och har sett den flera gånger och förvånas ständigt över hur vacker och välgjord denna datoranimerade barnfilm i science-ficionanda är. Filmen vann också Oscar för årets bästa animerade film, och blev nominerad i många andra kategorier.

Har ni inte sett den tycker vi att ni ska göra det. Det kommer att bli en filmupplevelse utöver det vanliga. Att man kan känna så varma känslor för en liten robot...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se