jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 30 april 2011

Picknick på Valborgsmässoafton

Av Jenny och Jon Sjöberg - 30 april 2011 14:13

 

Det här blev en lite annorlunda morgon. Vi beslöt oss för att ta med lite gott ut på en mysig picknick i skolskogen, platsen som vi gifte oss på. Där slog vi oss ned på en rutig (klart att den ska vara rutig!) picknick-filt och mumsade på baguetter, potatissallad, sallad, nypressad juice, jordgubbar, glass, kyckling...

      

Vi provsmakade de nya kakorna från Marabou: Cookies. De finns i två smaker: schweizernöt och mjölkchoklad. Vi testade den senare och kakorna smakade ungefär som drömmar med chokladbitar i - och det var faktiskt ingen överdriven smakexplosion. Ganska okomplicerade kakor. Kanske är den andra smaken godare?

 

I Tibro har det kommit upp ett nytt konstverk i rondellen vid busstationen och gamla polisstationen. Johan och hans kompis hade tyckt att det liknade en dildo. Nu är vi hyfsat säkra på att de två aldrig sett några dildosar i verkligheten för så här ser de inte ut! Vad tycker ni att det ser ut som?

 

Vi tycker att konsten påminner om en silvrig jätteböna. Men det är ingen silvrig jätteböna utan ett futuristiskt moln. Självklart. Ser väl vem som helst. Det ska också komma upp tre färgglada pallar som ska knyta an till Tibros moderna möbeltillverkning (... som svävar högt upp i det blå...).

Något mer som känns lite overkligt är bensinpriset nuförtiden. Vi ruinerade oss, förlåt, tankade menar vi förstås, för 14,43 kr/litern. Varför? Gör något!

Mätta, ruinerade och belåtna for vi hemåt för att plocka nässlor och skumbada Nalle. Nu luktar han så gott. Och nässlorna är rensade. Ut med oss i naturen! /Jenny

 
 
Ingen bild

Johan

30 april 2011 14:51

http://www.drlove.se/sv/artiklar/sexleksaker-for-henne/lily.html
Tänk dig den i silver och upp o ner.

Jenny och Jon Sjöberg

30 april 2011 18:00

Du har kommit på det! "Futuristiskt moln" är alltså kod för: sexleksaken Lily. Intressant. Hmm...

 
Lotta

Lotta

30 april 2011 15:19

Mysigt med picknick! =)
Det där konsverket var ju...ehhh...vackert. Kanske. Här är vi vana med konstiga konstverk. Vi bor i en sk kulturkommun o det läggs ofantliga summor på knepiga figurer som inte en endaste bryr sig om. Å så dras det ner på skola o äldreomsorg förstås ;)
Ang bensinpriset...det märker vi inget av ;) Vi har ingen bil för vi valde mellan det o hus då vi stod i valet o kvalet för många år sedan o sen har det liksom inte blivit av. Tur är väl det, för då hade jag nog varit X antal kilon större (o väldigt mycket latare). Ha en fin Valborg!

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 april 2011 18:29

Det ska dyka upp två konstverk till i andra rondeller i Tibro. Spänningen är total! Inte. Fler sexleksaker kanske...? ;)

Vi tycker väl också att det borde tänkas efter mer än en gång när det satsas på "konst" i kommunerna. Ofta kostar något knepigt viktiga pengar.

Vad den här jättebönan kostar vet vi inte... Men tydligen mindre än vad det kostar att få upp allt irriterande grus på gatorna här i Fagersanna, och mindre än vad det kostar att ha belysningen tänd i spåret som det ska vara om kvällarna så folk som vill motionera kan göra det, och tydligen mindre än vad det kostar att ta hand om soporna och röja så barnen kan leka och lära i skolskogen, och tydligen mindre än... - ja, you get the picture, på tal om konst.

Ni valde rätt - hade ju blivit lite trångt om ni alla skulle bo i en bil... ;) Förutom motionen så är ni ju miljövänliga också. Plus i kanten för det!

Hoppas att du får en fin Valborg!

 
Annika

Annika

30 april 2011 16:25

Hejsan på er.!! Ni hittar på så mysiga saker tillsammans, å jordgubbar så gott.. mums.

Trevlig Valborg och Stor Kram till er..

http://ochsakomannika.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

30 april 2011 17:50

Jo, ibland behövs det lite variation i vardagen. Sedan känns det alltid lite speciellt att besöka platsen som vi gifte oss på.

Jordgubbarna smakade inte i närheten av vad de svenska gör på sommaren men det blev i alla fall en liten försmak av vad som komma skall. :)

Hoppas att du får en fin Valborgsmässoafton!

Mångra kramar.

 
Ingen bild

Margoth Östman

1 maj 2011 07:43

Konstverket liknar en fästing tycker jag.

Jenny och Jon Sjöberg

1 maj 2011 08:30

Aha! Det gör det ju! Så finurligt av Tibro kommun, så här lagom till fästingsäsongen och allt... ;)

Vi får smyga dit och sätta fast huvud och ben på den någon mörk natt. Sveriges första rondellfästing! :D

Tur i alla fall att det inte finns så stora fästingar i verkligheten. För det gör det väl inte... eller?

 
Ingen bild

Margoth Östman

2 maj 2011 08:33

Förra året fanns det ju många rondellhundar och ska det i år bli rondellfästingar ?????
Har inte behövt plocka bort några fästingar ännu på hundarna,men det kommer väl tids nog.
Men då brukar vi sätta på fästingshalsband vilket jag har tyckt vara effektivt.

Jenny och Jon Sjöberg

2 maj 2011 09:14

Vi får väl hålla tummarna för att rondellfästingar inte blir årets fluga...

Lyllo dig som inte hittat några fästingar på hundarna. På Nalle hittar vi någon lite då och då. Försöker gå igenom honom varje dag så han ska slippa kliandet - och sjukdomar förstås!

Ha en härlig dag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 20 april 08:00


I veckan drog jag med Lin och Sia ut på en liten utflykt. Vi hade en samling innan där vi med bildstöd gick igenom vad som skulle göras. Sedan tog vi tag i att packa fika i ryggsäckar, toabesök och påklädning. Med hjälp av Naturhistoriska riksmuseets...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 19 april 11:30


Nu har något av barnen missat skola det här läsåret på grund av sjukfrånvaro. Efter kyrkgruppen i tisdags kräktes Loe. De hade då varit i badhuset och även om vi misstänkte att det berodde på att han fått i sig klorvatten så kunde vi ju inte vara säk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards