Direktlänk till inlägg 25 april 2011
På morgonen har vi bakat havrekex. Första gången vi bakar kex faktiskt. Vi hittade ett enkelt recept i ICA Kurien och resultatet blev mycket bra. Jättegoda kex!
Ingredienser:
100 g smör
1 1/2 dl mjölk (eller vatten för hårdare kex)
2 msk socker
1/2 tsk salt
3 dl fiberberikade havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smält smöret och häll i mjölk. Häll vätskan i matberedare med kniv monterad. Blanda och tillsätt de torra ingredienserna.
Arbeta ihop till en deg. Knåda sedan på bakbord och dela degen i två delar. Platta ut varje degklump på smörpapper. Kavla ut tunt, cirka 30x30 cm. Nagga tätt, annars blåser kexen upp under gräddningen. Ruta degplattan till kex med degsporre, och dra över smörpappret på plåt, om du inte redan har det där. In i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter. Klart!
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|