jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 24 april 2011

Firat påskdagen

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 april 2011 20:15

     

Gårdagens påsksmällare


Vi börjar med hur gårdagen avslutades: med påsksmällar utanför. Vi anser fortfarande att detta är ett himla slöseri med pengar och onödigt på fler sätt än ett, men så här såg det i alla fall ut. Och vi är lyckligt lottade för Nalle tar smällarna med ro.


Många ägg blir det...


Påsklunch serverades idag hos mina föräldrar i huset Solvik - äntligen fick vi våra ägg och påskkänslan började infinna sig! Och mycket mer därtill fanns att äta...


   

Den härliga påskbuffén!


Jag och Lova gav de bruna äggen en konstnärlig touch med varsin blyertspenna. Klart att äggen ska vara målade när det är påsk! En underbart god påskbuffé var uppdukad och till efterrätt serverades de traditionella påskbakelserna. Ingen gick hungrig ifrån bordet kan jag lova.


Vuxenbordet...


... och barnbordet.


Vi åt och skålade i påskmust men förundrades alla över de iögonfallande servetterna. Antingen fanns det inte några påskservetter eller så trodde han som väntar på sina glasögon att det var en påskkärring på dem...


Finn ett fel!


Utav farmor och farfar fick barnen varsitt påskägg (jag fick också ett!) och roade sig med att både äta och leka med innehållet.


Löständer i påskäggen. Kanske behövs efter allt godis?


Lova och Hugo utmanade båda Jon i varsin kubbmatch. Jon lyckades överlista Lova, men när det var dags för Hugo gick han bet. Jon fick inte ner en enda utav Hugos kubbar... Grattis Hugo! Lova får leva på att hon slog Jon i "Fyra i rad" hur många gånger som helst i julas.


Lova pressade Jon hårt i ett parti kubb.


Nalle har också firat påsk och njöt av denna påskdag på sitt eget vis: i blöt förstås! Att det har varit underbart väder behöver vi knappast nämna, börjar nästan kännas lite tjatigt... Nästan! /Jenny

Nalle hinner knappt torka mellan baden.

 
 
Annika

Annika

24 april 2011 20:54

Vilken mysig dag ni har haft, vi har också haft det gött i solen hemma hos oss med grill med mina föräldrar, man tror ju nästan att det är sommar.. Massor av Varma och härliga Kramar till er.

http://ochsakomannika.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

24 april 2011 21:12

Va, är det inte sommar? ;)

Man glömmer att det bara är april. Det är lätt att man blir bortskämd med detta solskensväder. Kanske borde komma lite regn, bara för att påminna oss...? Nej, nej, skojar bara!

Roligt att ni också får njuta av denna fantastiska påsk. Fortsätt ta tillvara på de fina dagarna.

Kramar och hälsningar till er! /Jon

 
kristina

kristina

24 april 2011 21:40

Kul att ni var nöjda med dagen.
Det är jag också!
kramar på er!!!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

24 april 2011 22:13

Vi kommer och festar på resterna imorgon!

Natti, natti.

 
Lotta

Lotta

24 april 2011 21:50

Mmm, smarrigt! Den där "tårtan" längst fram på buffébordet, vad är det? Den med rom på (är det väl?) Nu rinner det i mungiporna här minsann ;) Å jo, väldigt passande servetter! Men julen varar ju till påska, sägs det. Så Tomten fick väl en sista chans att visa upp sig ;)

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

24 april 2011 22:17

Det var någon slags skaldjurstårta - och ja, med rom. Jättegod! Men vet inte riktigt vad det var i, när svärmor gjort maten brukar jag mest äta utan att fråga vad det är - för det är så himla gott varje gång!

Omletterna, tyvärr inte med på bilden, var också jättesmaskiga. En med kantareller och en med brännässlor. Och sedan fanns det Janssons också... Allt fick inte plats på bild och snart får inte vi det heller... Hahaha!

God jul till dig! /Jon

 
skrivmoster

skrivmoster

25 april 2011 09:05

Påsksmällar - så onödigt, jag håller med! Det har inte vi här uppe i norr som Jon vet!

Denna mamma K! Hon är en riktig matmamma! Så mycket gott och festligt!! Och nog vet väl ni med, att "julen varar intill påska" .. så klart att tomten är med på påsk också. Sen så drar han!

Kul att se allt trevligt ni haft för er!
Ha en skön dag idag för sen är det slut på påsken! Snart kommer nya "helger"!!
Kram!!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

25 april 2011 10:02

Ja, bortskämningen fortsätter. Idag är vi ditbjudna för att kalasa på resterna från igår. Det brukar nästan vara godare dagen efter... :P (Och påskmat är ju väldigt likt julmat, så tomteservetter kändes inte helt fel ändå.)

Roligt att du tittade förbi. Nu ska vi strax bege oss ut i solskenet, men det blir säkert en liten virtuell "pite-visit" senare vad det lider.

Till dess, lev & må! /Jon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 20 april 08:00


I veckan drog jag med Lin och Sia ut på en liten utflykt. Vi hade en samling innan där vi med bildstöd gick igenom vad som skulle göras. Sedan tog vi tag i att packa fika i ryggsäckar, toabesök och påklädning. Med hjälp av Naturhistoriska riksmuseets...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards