jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 18 april 2011

Allt i ett

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 april 2011 20:58

Vi slår ihop det mesta av vad som hänt idag i ett enda blogginlägg. När det är så här fint väder är det bäst att passa på att njuta av det. Har faktiskt känts som sommar idag! Riktigt skön värme. Har varit ute och njutit massor.

Men vi börjar med dagens mat. Vi har fått reda på hur mycket man får i lön när man är sjukskriven så idag blev det nudlar till lunch. Men det är lugnt, Försäkringskassan har bara 30 dagars handläggningstid... Hmm. Tur att vi gillar nudlar. Och ris. Och vårrullar. Och nudlar...

Jon hade lovat mamma att etsa in registreringsnumret i deras nya bils fönsterrutor. Bilrutor är ju mycket hett eftertraktade i kriminella kretsar... Ett pysseljobb som passade honom bra!

   

Jag hjälpte mamma med ett blogginlägg som finns att läsa här, det handlar om att det bästa i livet faktiskt är gratis. Jag fick också chansen att berätta den glada nyheten om glasögonvinsten för pappa live då jag var där när mejlet kom.

Under tiden som vi gjorde annat roade sig Nalle på egen hand så här, ja, se barn, hundar och vattenspridare, och munnen full:

 

Vi blev hos mina föräldrar så länge att det drog ihop sig för kvällsmat. Grillen drogs fram och det grillades korv. Äntligen fick vi smaka mammas hemmagjorda korvbröd - mums!

  

Lillebror Johan kom också dit, och storebror Jörgen som klöv ved, och Jörgens sambo Jenny som var ute och cyklade, och Peter, sommarstugegästen, kom till stugan, och Lars från Strandstaden hälsade också på, Hugo och Lova var där med två kompisar när vi kom, de gick men de kom tillbaka senare, dock utan kompisarna, den halvtama rödhaken tittade också in - ja det var riktigt trångt där i Solviks trädgård ett tag.

Och det var väl inte så konstigt när denna dag bjöd på detta underbara väder! /Jenny

 
 
kristina

kristina

18 april 2011 21:38

Tack för hjälpen båda två än en gång.
Jag tycker att vi hade en så trevlig eftermiddag välkomna igen!
Kram på er!!!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

18 april 2011 21:50

Jo, är vädret som detta så tänker inte vi sitta här och häcka. Ni har ju sol, solstolar, gratis mat och lite till! :D

 
Lotta

Lotta

18 april 2011 21:45

Finns det hjärterum... =)

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

18 april 2011 21:49

Ja, så mycket folk har vi inte sett på år och dar. Nästan så vi fick lite folkskräck! Många människor blir det.

Tur att vi slapp sköta telefonen som ringde stup i kvarten också...

Det är förresten mina föräldrar som har skrivit Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest... ;) /Jenny

 
Ingen bild

Margoth Östman

19 april 2011 07:25

Oj,vad Nalle påminner om Luna,hon älskar vattenspridaren och bollar,bollar har varit hennes liv och hon "lånar" inte ut dem till någon annan hund.När hon var yngre hade vi kastbollar (de med ett rep)hon var outtröttlig med att springa och hämta dem,nu på gamla dar nöjer hon sig med att vi (jag o hon) sparkar bollen mellan oss när vi är ute på rundan,hon bär bollen vänder sig om och lägger ner den för att jag ska sparka den till henne,sen går hon en bit och gör likadant så håller hon på hela rundan.

Jenny och Jon Sjöberg

19 april 2011 07:44

Nalles favoritrastning just nu är att springa emellan två som kastar en freesbee, gärna med en boll i munnen. Han verkar inte alls intresserad av att ta freesbeen, han mer överrvakar att den fortsätts kastas fram och tillbaka. Men häromdagen tog han freesbeen och sprang och la ned den vid sin plats där vattenskålen stod. Han pausade helt enkelt leken för sin vattenpaus. Men sedan var det dags igen!

Tänk vad lätt det är att glädja våra vänner! :)

 
Spanaren

Spanaren

20 april 2011 11:56

Förstår att människor sluter upp till denna vackra solnedgång ;.)
Vinna glasögon ... det vill jag också ... nu är det andra gången på en vecka som jag hör att någon har vunnit sig glasögon ... suck ... inte var det jag *skratt* /kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

20 april 2011 12:27

Ja, glasögon är bra att ha, så att man inte missar allt vackert. Som solnedgångar, till exempel. Glasögon är ju inte enbart för syns skull, haha! :)

Du får inte ge upp i tävlandet. Fortsätt tills du vinner dig ett par glasögon, eller något annat som du behöver eller vill ha. (Ibland är det inte samma sak, har jag märkt...)

Trevlig onsdag! /Jon

 
Spanaren

Spanaren

20 april 2011 12:34

Men var hittar jag tävlingen ;.)
/kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

20 april 2011 13:20

Tävlingen är avgjord, men det är inte helt omöjligt att det kommer fler. Det var genom LensWays sida på Facebook som man kunde vinna.

Först gällde det att anmäla sig till tävlingen, sedan fick man en länk via mejl som man skulle vara bland de 500 första att klicka på i måndags prick klockan 12. Vilket Jenny var!

De har sedan cirka 150 stycken par som man får välja bland, 49 kr tillkommer för frakt och behöver man progressiva tillkommer runt tusenlappen - fortfarande billigt! Jenny ville gärna vinna till sin pappa och det gjorde hon.

Gilla deras sida på Facebook och håll utkik efter nästa tävling! http://www.facebook.com/?ref=home#!/lensway.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 25 mars 14:43


En perfekt fika innan Sia skickas iväg på gympa!  

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards