jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under mars 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 mars 2011 12:56

 ? ? ? ? ? ? ?


Vi publicerar alla relevanta kommentarer och tycker att det är jätteroligt att läsa vad ni fina läsare har på hjärtat. Men på sistone har vi uppmärksammats på att vissa kommentarer inte når fram till oss fastän allt ser ut att gå rätt till från er sida.

Det här är givetvis mycket tråkigt. Och vi vet i nuläget inte var problemet ligger, men hoppats att det bara är något tillfälligt.

Vet ni med er att ni lämnat en kommentar som inte blivit publicerad så gör gärna ett nytt försök för vi godkänner, och ofta svarar vi på, alla funderingar vi får snart efter att de nått oss. 

Så, det är inte det att vi är otrevliga, för det vill vi inte att ni ska tycka, det är tekniken som ställer till det för oss.


 ? ? ? ? ? ? ?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2011 22:14

Grundspelet i Elitserien är avklarat och nu börjar det spännande slutspelet. Vi hade tänt våra FBK-ljushållare med för dagen speciellt införskaffade lila värmeljus som doftar passionsfrukt. Tyckte att det passade perfekt för Färjestad är vår passion - stort hjärta, hårt arbete.

Färjestad slog Brynäs och slutade på en delad förstaplats kan man säga, bara målskillnaden höll dem från att bli seriesegrare.

Färjestad fick som serietvåa välja motståndare efter HV71 och FBK valde Brynäs. Första kvartsfinalen på resan mot SM-guldet spelas på tisdag i Karlstad.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2011 22:07

Oh my god vi fick hälften rätt i vårt okvalificerade gissande i Andra chansen.

Vi hoppades på Loreen och The Moniker och The Moniker med den härliga låten Oh my god gick vidare! Kan man bli annat än glad av den låten?!

Utav de som vårt förnuft trodde på, Sara Varga och Shirley's Angels, gick Sara Varga till final. Kan man bli annat än deppig av den låten?!

Så det blev en hälften av varje kan man säga - välkänd maträtt här nere i våra trakter!!!

Men är svärmor glad - då är jag glad! /Jenny Guld

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2011 19:52

  

Vårt vinställ har stått nästan tomt under en längre tid men nu har miniflaskan med rödvin fått sällskap - ända från Tyskland. Mina föräldrar har varit där och jag bad om att få en snygg vinflaska och fick en Torres Floralis Moscatel Oro i retur.

Jag kan ju inte påstå att jag är så där förtjust i alkoholhaltiga drycker, men det är ett sött starkvin så det kanske är gott. Härligt bärnstensfärgat innehåll och guldfärgade blommor på flaskan - så utsidan får helt klart godkänt i alla fall. Tackar så mycket för den! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2011 15:30

Boken Nattvakt handlar om människor och varulvar, med en lite oväntad inriktning: varulvarna är i majoritet!

Detta är den engelska författaren Kit Whitfield's första bok, med dubbla originaltitlarna Bareback/Benighted, och jag fastnade för boken just på grund av den annorlunda infallsvinkeln. För tänk dig själv att vara människa i en värld där det är du som blir betraktad som ett missfoster, en nolla, inte lika mycket värd som alla andra.

Precis så känner sig bokens huvudperson, Lola Galley. Hon är en "barbacka", ett av många skällsord för de som föds utan förmågan att förvandla sig till varulv. Hon, precis som de allra flesta andra av hennes sort, arbetar på Arla - Avdelningen för reglering av lykantropisk aktivitet.

För vid varje fullmåne, när alla andra förvandlas till varulvar, eller lykanter, är det Arlas uppgift att se till att fånga in lösdrivande "måndårar" och hålla dessa i säkert förvar till dess solen går upp och förvandlar tillbaka lykanterna till vanligt, respektabelt folk igen.

Det är ett otacksamt och farligt jobb som påverkar och tär på alla som jobbar på Arla. När en god vän till Lola en fullmånenatt blir attackerad av en måndåre, är det början på en rad hemska händelser som kommer att förändra Lolas liv för alltid.

Nattvakt är en välskriven thrillerroman, även om den inte riktigt utvecklades i den riktning som jag först trodde. Jag gillade den, och ser fram emot filmatiseringen Benighted, som är under produktion i regi av Andrew Adamson, som även gjort filmerna om Narnia. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2011 15:15

Nalle och en del av allt som hör till honom.


Jag har gjort en liten röjning och gått igenom Nalles alla grejer, och givetvis skulle han vara med och se till så att allt gick rätt till.

För att vara hund tycker jag att han har många tillbehör, kanske för många. Men det mesta används ju.

 

De superabsorberande trasorna är toppen, fästingpennan likaså och snart är det väl dags för den igen...


Nalle har två mirakeltrasor som absorberar vatten superbra. Några leksaker för att hålla hjärnan igång, bland annat ett Dog Smart-spel från Nina Ottosson.

Vi har under åren testat flera olika fästingmedel - allt från örthalsband till bärnstenshalsband. Ingenting har dock fungerat lika bra som Frontline vet. Visst får han fortfarande några fästingar, för det är mycket päls de kan fastna i, de små obehagliga krypen. Fästingpennan fungerar dock utmärkt att ta bort dem med! Även på människor.

Nalles garderob...


Han har också några kläder och accessoarer: en klövjeväska, en flytväst, ett vintertäcke och ett regntäcke.

Extra skålar för vatten och en vattenflaska som öppnas med skruvkork mitt på - perfekt när man t.ex på hotell behöver fylla vattenflaskor från vattenkranen på toaletten, när inte större flaskor får plats i handfatet.

Nalle tar upp hela bagageutrymmet.


En transportbur är självklart ett säkrare alternativ men vi resonerade som så att vi ofta åker längre sträckor, bland annat de 110 milen till Piteå, att vi tyckte att det var bättre att ge honom möjlighet att röra sig lite i bilen. Så för oss fungerar det bra med grindar. Grindarna kommer från KE Produkter i Karlstad, vi var där och fick dem ditmonterade på plats. Likadant gjorde vi med förra bilen, för att de skulle passa.

Utav KE Produkter fick vi även med en liten krok som är en strålande liten uppfinning som vi använder oss mycket av på sommaren. Man fäster kroken i golvet på bagageutrymmet och i låset på luckan. Luckan blir då bara halvstängd, släpper alltså in frisk luft men samtidigt är luckan låst. Det blir mycket fortare än man tror för varmt i en bil för en hund och varje år hör man tyvärr om tragiska händelser då hundar (ibland även barn) dött av värmeslag i bilar.

Behöver vi ha luckan helt öppen har vi hänglås så att ingen ska stjäla vår guldklimp!

Vi har även satt en laminerad lapp på gallret med våra mobilnummer ifall någon av någon anledning skulle behöva komma i kontakt med oss.

"Skvalpskålen" står hela tiden i bilen för att han jämt ska kunna ha tillgång till vatten under bilturen. In och ut ur bilen har han sin ramp för att spara på sina redan slitna leder.

    

Godisburk, mat- och vattenskålar, koppel och reflexer.


I Nalles skåp står bland allt annat den söta röda godisburken med tassavtryck. Han äter och dricker ur IKEA:s skålar i tasstället så han inte behöver stå för nedåtböjd. 

I hallen hänger koppel, reflexhalsband och reflexväst, på IKEA-krokarna som var och varannan hundägare har...

Nalle har sin säng i vårt sovrum.


Nalle har inte alltid varit förtjust i sin BIA-bädd som vi köpte för dyra pengar för att han skulle ligga mjukt. Men sedan jag la i ett gammalt påslakan i sängen har han börjat använda den oftare.

Så i stora drag kan man väl säga att det finns lite Nalle överallt hemma oss hos. Enda stället han absolut inte får vara på är i vår säng. I början fick han inte vara i soffan heller men så blev han sjuk och vi blev pjoskiga. Men det gör oss ingenting, men vi förstår de som inte låter sina hundar vara överallt. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2011 13:51

Jag och Jon var in en sväng till Tibro på förmiddagen, släppte Nalle i skolskogen så han fick busa av sig lite, handlade på ICA (bland annat mer marsipan - är väl inne på den miljonte korven nu sedan mitt begär satte igång...) och hämtade upp mat från Tibro Bar & Grill som vi åt tillsammans med Johan hemma. Som vanligt underbart gott.

Och dagens väder går heller inte att klaga på - strålande sol och plusgrader ute. Ska givetvis komma oss ut en sväng till, det är ju bäst att passa på.

Ikväll ska vi möta upp mina föräldrar som kommer hem från Tyskland, säkert mitt i både hockey och Melodifestival, men nu väntar soffan och skidskytte. /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards