jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under mars 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2011 16:45

Här kommer några tips på bloggare som vi tittar in hos ganska ofta just nu:


  

http://esmeralda71.blogg.se/

En åttabarnsmamma som skriver mycket underhållande om sitt liv. Idag firar mamman förresten sin födelsedag! Extra plus för att hon håller på "rätt" hockeylag. ;)


http://spanaren55.bloggplatsen.se/

En blogg från norr skriven av en livsnjutare. Fina bilder, många tänkvärda citat och eget komponerade texter och dikter.


http://ochsakomannika.blogspot.com/

Också en livsnjutare med en mycket varm blogg. Många råd om livets goda och flera bra tips på spännande maträtter.




http://kristinakicki.bloggplatsen.se/

Mamma/svärmors blogg besöker vi ju förstås också en del. Hon skriver om allt från vedspisen till huvudämnet healing.



http://evasjoberg.blogg.se/

Svägerskan och systerns "konstiga blogg" med bilder på hennes vackra teckningar och målningar. Surfa in och beundra släktens talang.


Hoppas att ni hittar något som faller er i smaken på dessa härliga sidor!


(Alla bilder är lånade från respektive bloggs header - hoppas att det inte gör något, hör i så fall av er.)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2011 16:30

När tiden finns brukar jag luncha vid teven till Nature. Gillar det rofyllda med naturprogram, även om det ibland kan vara lite äckligt...
På sistone har jag ätit till harpunmärkning av hammarhajar, elefanter som parar sig (ja, den är lååång...) och idag var det slemmiga karpfiskar och majestätiska havsörnar.
Men det mest underliga såg jag häromdagen. Jag ser bara fragment av programmen och vet inte riktigt hur det kom sig att de visade det här osmakliga partiet.

Programmet var i alla fall från Klondyke och Dawson City. Såg först lite guldvaskning, men när jag kom tillbaka efter en vända i köket var tv-teamet på en bar och filmade en man som drack en drink med en människotå i!
Där höll maten på att vända tillbaka...
Jag fick aldrig riktigt kläm på vad det handlade om, men tack och lov för Google.
Baren heter The Sourtoe Cocktail Club och är en säregen (no shit!) bar i Dawson City, Yukon, Alaska. För att få tillträde till den exklusiva klubbben måste du dricka en cocktail i vilken en äkta människotå flyter omkring. Människotån måste dessutom nudda vid läpparna (mannen som jag såg svepa glaset i programmet hade hela den amputerade tån i munnen!).
" You can drink it fast, you can drink it slow. But the lips have gotta touch the toe."
Tydligen skulle tån vara så konserverad att den inte smakade något - men ändå! Törstig någon...?/Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2011 15:00

Det är ju nästan brottsligt av oss att inte dela med oss receptet på den goda varma chokladsåsen som vi gjort och ätit på sistone. Den är riktigt smarrig och fyllig!


1,5 dl grädde

1 dl socker

3 msk kakao

1 msk smör

1 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienserna, utom smör och vaniljsocker, i en kastrull.

Värm på och låt såsen sjuda. Vispa under tiden. 

Blanda i vaniljsocker och smör. Vispa så smöret smälter. Klart!

Servera omedelbart till glass.


Råkar det bli chokladsås över så gör det ingenting för när den stelnat till i kylskåp är det som att äta flytande fudge! Mmmmm. Hoppas att ni vågar pröva.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2011 09:30

Krassen växer vidare.

 

Dillen kommer också starkt.

 

Plocksallaten var det inte säsong för, och fröna skulle inte gro i temperaturer över 20 grader... Där ser man.

 

Gräslöken är också på gång.

 

Tomater ser det ut att bli i år igen.

 

Det här skulle vara persilja men det vete fasen...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2011 09:28

Just som jag gnällde över bredbandet spelas den här låten på radion... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2011 09:13

Vad bredbandet har krånglat de senaste dagarna! Jag blir tokig. Det är så segt att ladda vissa sidor, om de ens kommer upp överhuvudtaget... Och datorn hänger sig till höger och vänster. Supportassistenten var inte mycket till hjälp heller. Det är nog dags för en rejäl genomgång av hårddisken. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 mars 2011 08:59

Nalle har haft problem med att bajsa på sistone. På morgonen har avföringen varit hård men under dagen lösare, och han har gjort flera försök att bajsa utan att det kommit något. Det här har givetvis oroat oss, för det var så det började när vi fick reda på om hans usla leder och hela den vevan drog igång. Igår verkade han också ovillig att sitta ner... (Det blev en del oro varvat med firandet av vår dag.)

Idag har vi varit i kontakt med veterinär som dock inte trodde att det var något allvarligt. Stor lättnad. (För visst tänkte vi att nu kanske sjukdomen brutit igenom den smärtstillande medicinen och det är kört.)

Vi blev rekommenderade att inte ge honom specialfodret under den närmsta tiden, istället ska han äta ris och köttfärs. (Och hålla tummarna för att han äter torrfoder igen...)

Vi kollade febern på honom imorse och det har han ingen. För övrigt så uppför han sig som vanligt. Han äter och dricker som han ska och är pigg när vi är ute med honom och verkar annars vara okej. Och säkert är det inte så allvarligt heller.

Att han tar sovmorgon, efter den tidiga rastningen med Jon vid femtiden, är dock helt enligt rutinerna.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 mars 2011 20:30

Orient Palace jin dee ton rab!

(Välkomna tilll Orient Palace!)


Det är inte var dag som vi är på restaurang och äter men så är det inte heller var dag som vi firar nio år tillsammans. Faktiskt bara idag! På sena eftermiddagen blev det en tur in till Skövde och restaurang Orient Palace för att uppmärksamma denna dag.

   

Maten snyggt upplagd och riset i en fin terrin.


Jon, orädd som vanligt, tog något han aldrig hört talas om och som lät underligt, inte bara på thailändska: Haw Mok Gai. Du kanske inte är en fena på thailändska heller, så här kommer översättningen: Finskivad kycklingfilé som ångkokas traditionellt med kokosmjölk, currypasta, limeblad och fisksås. Serveras i torkade bananblad. Man kan bara konstatera att thailändarna är väldigt effektiva i sitt ordbruk. Tre ord för allt det där! Det var väldigt gott, samt mycket exotiskt att äta ur torkade bananblad formade som små skålar.

Jenny hittade först inte sin standardrätt och blev smått bestört, eftersom hon inte tar förändringar med samma lugn som någon som tar förändringar med lugn. Men allt slutade lyckligt när personalen ändå kunde gå henne till mötes och laga till: Friterade grönsaker (svensk översättning: friterade grönsaker). Det smakade lika gott som vanligt och sedan är det jättespännande att ta reda på vilken grönsak/svamp som ligger och trycker i frityrknytet.

Och mycket ris får man - en hel terrin (dagens synonym till skål). Med en extra skål currysås blev det ännu godare!

9-åringarna!


Sällskapet hälsar att middagen var utsökt och att allt gick mycket lugnt, men trevligt till väga.

Vi vill också passa på att tacka för alla varma gratulationer som vi fått under dagen, både på bloggen och på facebook. Tänk att så många bryr sig om oss! Tack, snälla ni.

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards