jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 26 mars 2011

Happy Earth Hour!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 mars 2011 22:30

Vi tjuvstartade lite, men vid halv nio skålade vi in Earth Hour! Då hade vi släckt och stängt ner det mesta och satt och åt en god middag i lugn och ro, aningen senare än vanligt. Vi hade tänt ljus här och var och hade det jättemysigt. Timmen för miljön bara rusade förbi.

Hur gick det för er? Hade ni det också trevligt?  Eller fortsatte ni att vara på lyset...? Vad gjorde ni? Blev det några barn gjorda...?

Vi hoppas att manifestationen gjorde skillnad! Men här där vi bor, såg det dock ut som att inte riktigt alla hängde på... Tyvärr.

Den här gången var 134 länder anmälda till Earth Hour, det är rekord! Två tredjedelar utav landets kommuner var med, 880 skolor, 1 200 företag och många, många människor deltog för att skicka en signal till beslutsfattarna att agera i klimatfrågan. Signalen är skickad!

 
 
Annika

Annika

26 mars 2011 23:24

Vi släckte ner också.. Men detta som ni gjorde var mys pys på hög nivå. Ni ser så förälskade och fina ut på bilden. / Kram till er.

http://ochsakomannika.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

27 mars 2011 10:01

Ja, vad gör man när den ene utav hos har en fot som liknar Robocops! :) Äta kan vi ju i alla fall göra - och det gjorde vi.

Förresten så är jag jätteförtjust i att tända ljus. Det blir ju så mysigt. Det är en utav de få saker som är trista med att det börjar bli vår och ljusare...

Många kramar till dig!

 
Ingen bild

Margoth Östman

27 mars 2011 08:41

Mysigt blev det med några värmeljus på bordet,men gubben var inte så villig till något annat,så det blev inga barn gjorda,Ha,ha.
Men vi såg också att många här på landet inte deltog tyvärr,hos grannen lyste det som vanligt för full styrka på både innomhus och utomhus belysningen.
Trodde kanske att de som har barn ville visa och föregå med gott exempel för sina barn och visa att man bryr sig.

Jenny och Jon Sjöberg

27 mars 2011 09:53

Inga barn gjorda hos dig heller???!!!

Men säkert hade ni det jättetrevligt ändå. Vi får hoppas att våra grannar hänger på bättre nästa år!

Ja, det är ju hos de vuxna som ansvaret ligger. Vad vill vi lämna för planet till jordens barn och alla kommande?

Toppendag till dig!

 
Lotta

Lotta

27 mars 2011 08:55

Vi släckte ner...men inte riktigt överallt. Å datorn var på ;) Så, nja, vi fuskade kanske lite ;) Men i vårt kvarter var de mycket bättre nu än förra året iaf =) Det blev betydligt mörkare i grannarnas fönster =) Det blev iaf inga barn gjorda här kan jag tillägga, haha =)

http://www.esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

27 mars 2011 09:49

Va?! Inga barn gjorda!!!??? ;)

Ja, Earth Hour verkar vara på frammarsch, men det tar sin tid. Säkert blir utdelningen bättre nästa år.

Ha en bra dag!

 
Spanaren

Spanaren

28 mars 2011 09:23

Det är andra gången som jag och min man släcker ned för Earth Our ;.)
Synd bara att då jag tittade ut genom vårt fönster ser att barnfamiljer inte följer med i detta. Tänk att lära barnen från de är relativt små att tänka på detta ... det vore underbart! /kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

28 mars 2011 10:04

Kul att ni också är med i manifestationen! :)

Ja, det känns verkligen som om vi vuxna har ett ansvar att visa barnen vad som är det bästa att göra för vår jord. Tyvärr verkar många ignorera detta ansvar. Men det måste ju börja någonstans. Ingen kan ju göra allt, men alla kan göra något.

Kramar! /Jon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 19 april 11:30


Nu har något av barnen missat skola det här läsåret på grund av sjukfrånvaro. Efter kyrkgruppen i tisdags kräktes Loe. De hade då varit i badhuset och även om vi misstänkte att det berodde på att han fått i sig klorvatten så kunde vi ju inte vara säk...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 18 april 16:00


Lin och Sia har tillverkat glitterflaskor, ett enkelt men väldigt fascinerande pyssel. I genomskinliga plastflaskor hällde vi olika sorters färgat glitter och diverse småsaker som stjärnor och annat roligt innan vi fyllde upp flaskorna med vatten. Ko...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 17 april 07:30

  Det här pysslet imponerade faktiskt lite på Lin när vi gjorde det, för det var något som hon inte sett innan. Och vid första kollen på utskriften ser allt huller om buller ut, men efter målning och vikning sker det magiska. För i en vinkel bli...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 15:30


... och så var det inte mer. Och det var inte bara vädret. Kråkfåglar har varit på det igen. Får väl köpa penséer eller nåt istället då...   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 16 april 07:00


Nu har Lin börjat om simskolan igen och håller till i stora bassängen, och i helgen var vi i badhuset så hon skulle få träna lite mer. Hela familjen var med och simmade och badlekte, men vi satte även Ian, Isa och Loe på att simma några längder och I...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards