Direktlänk till inlägg 6 mars 2011
Vi har prövat en ost- och skinkpaj som vi fått genom Felix FörbeRätt-kampanj på nätet. Eller rättare sagt, vi gjorde pajen och jag åt den, av den enkla anledning att det var skinka i pajen - till och med litegrann i pajdegen...
Att göra denna paj var väldigt enkelt. Först hällde vi smuldegen i en normalstor pajform och lät den tina cirka tio minuter. Sedan förgräddade vi pajskalet i ytterligare tio minuter, innan det var dags för själva fyllningen.
Fyllningen såg ut att svämma över formen en aning...
... men när pajen var färdiggräddad, såg allt mycket normalpajigt ut. Och gott var det också! Jag provsmakade en bit, och den smuliga botten var helt okej, fastän jag är mer van vid lite mer fiberrik pajdeg. Skinksmaken var tydlig, och även en viss "äggighet" gjorde sig påmind. Som tur är gillar jag ägg, så för mig var det här en toppengod och toppenlätt paj, och nu har jag några matlådor att ta med mig till jobbet. /Jon
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|