jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 5 mars 2011

Nalle och hans grejer

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 mars 2011 15:15

Nalle och en del av allt som hör till honom.


Jag har gjort en liten röjning och gått igenom Nalles alla grejer, och givetvis skulle han vara med och se till så att allt gick rätt till.

För att vara hund tycker jag att han har många tillbehör, kanske för många. Men det mesta används ju.

 

De superabsorberande trasorna är toppen, fästingpennan likaså och snart är det väl dags för den igen...


Nalle har två mirakeltrasor som absorberar vatten superbra. Några leksaker för att hålla hjärnan igång, bland annat ett Dog Smart-spel från Nina Ottosson.

Vi har under åren testat flera olika fästingmedel - allt från örthalsband till bärnstenshalsband. Ingenting har dock fungerat lika bra som Frontline vet. Visst får han fortfarande några fästingar, för det är mycket päls de kan fastna i, de små obehagliga krypen. Fästingpennan fungerar dock utmärkt att ta bort dem med! Även på människor.

Nalles garderob...


Han har också några kläder och accessoarer: en klövjeväska, en flytväst, ett vintertäcke och ett regntäcke.

Extra skålar för vatten och en vattenflaska som öppnas med skruvkork mitt på - perfekt när man t.ex på hotell behöver fylla vattenflaskor från vattenkranen på toaletten, när inte större flaskor får plats i handfatet.

Nalle tar upp hela bagageutrymmet.


En transportbur är självklart ett säkrare alternativ men vi resonerade som så att vi ofta åker längre sträckor, bland annat de 110 milen till Piteå, att vi tyckte att det var bättre att ge honom möjlighet att röra sig lite i bilen. Så för oss fungerar det bra med grindar. Grindarna kommer från KE Produkter i Karlstad, vi var där och fick dem ditmonterade på plats. Likadant gjorde vi med förra bilen, för att de skulle passa.

Utav KE Produkter fick vi även med en liten krok som är en strålande liten uppfinning som vi använder oss mycket av på sommaren. Man fäster kroken i golvet på bagageutrymmet och i låset på luckan. Luckan blir då bara halvstängd, släpper alltså in frisk luft men samtidigt är luckan låst. Det blir mycket fortare än man tror för varmt i en bil för en hund och varje år hör man tyvärr om tragiska händelser då hundar (ibland även barn) dött av värmeslag i bilar.

Behöver vi ha luckan helt öppen har vi hänglås så att ingen ska stjäla vår guldklimp!

Vi har även satt en laminerad lapp på gallret med våra mobilnummer ifall någon av någon anledning skulle behöva komma i kontakt med oss.

"Skvalpskålen" står hela tiden i bilen för att han jämt ska kunna ha tillgång till vatten under bilturen. In och ut ur bilen har han sin ramp för att spara på sina redan slitna leder.

    

Godisburk, mat- och vattenskålar, koppel och reflexer.


I Nalles skåp står bland allt annat den söta röda godisburken med tassavtryck. Han äter och dricker ur IKEA:s skålar i tasstället så han inte behöver stå för nedåtböjd. 

I hallen hänger koppel, reflexhalsband och reflexväst, på IKEA-krokarna som var och varannan hundägare har...

Nalle har sin säng i vårt sovrum.


Nalle har inte alltid varit förtjust i sin BIA-bädd som vi köpte för dyra pengar för att han skulle ligga mjukt. Men sedan jag la i ett gammalt påslakan i sängen har han börjat använda den oftare.

Så i stora drag kan man väl säga att det finns lite Nalle överallt hemma oss hos. Enda stället han absolut inte får vara på är i vår säng. I början fick han inte vara i soffan heller men så blev han sjuk och vi blev pjoskiga. Men det gör oss ingenting, men vi förstår de som inte låter sina hundar vara överallt. /Jenny

 
 
Lotta

Lotta

5 mars 2011 16:39

Mycket fina saker...till mycket fin hund, skulle jag vilja påstå =) Vi har ingen bil att ha bur eller galler i, men väl en stor innebur som han får använda ibland. Vi köpte den då han var valp så vi kunde stänga in honom där då han var ensam hemma. Han var ju sjövild o åt allt som fanns så det var inte bara för vår skull utan främst för hans skull så att han inte skulle stoppa i sig vad som helst då ingen kom på honom ;) Nu använder han gärna buren att sova i. Å han är där fortfarande då han är själv hemma. Han har en egen säng oxå i vardagsrummet... =) Å tusen leksaker ;) Typ.

http://esmeralda71.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

5 mars 2011 16:44

I väntan på vinsten...
Orax känner sig säkert trygg i buren, särskilt om han är van vid den. Hans lugna plats. Bra för både er och honom. Vi har en barngrind till Nalle som vi använder oss av. De kan ju inte vara med överallt närsomhelst. :)
Trevlig kväll!

 
Annika

Annika

5 mars 2011 18:04

Vilken mysig vovve .. lite bortskämd i husse och matte hjärtat skulle jag kunna tro.. Han kan inte ha ett bättre hem än hos er.
Nalle måste vara världens lyckligaste hund..

Ha en fin lördag kväll på er/ Annika

http://ochsakomannika.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

5 mars 2011 18:13

I väntan på någon annan att skämma bort så skämmer vi bort honom allt vad vi kan!!!

Hoppas verkligen att han har det bra hos oss, han har ju aldrig riktigt sagt vilket men inte heller försökt rymma från oss. Får väl tolka det som att vi gör något rätt... :)

Hoppas att du också får en jättetrevlig lördagskväll!

Ps. Roliga listor du har förresten, vi har verkligen fått fina nostalgitripper... Vad bra det var förr! :D

 
Ingen bild

Gun-Hilde

5 mars 2011 18:22

Ja dessa hundar dom skall ha det bra. Våra har också prylar men den lilla biter sönder leksakerna så det är mest repknutarna som håller. Jag har en fråga angående rampen att gå in i bilen. Våran Herman skulle behöva något att gå in på för han måste hoppa ganska högt och han börjar att bli lite gammal. Har ni någon bild på eran ramp och hur sitter den fast. Ha en fin helg vi ses.
Gun-Hilde

Jenny och Jon Sjöberg

5 mars 2011 18:54

Det kommer alldeles strax ett mejl till dig med bilder på vår ramp.

Men företaget som vi köpte rampen utav tror vi gick i konkurs, men hittade ett företag som säljer en likadan...

Nalle har ju inte riktigt förstått vad den där rampen ska vara bra för och ser den mest som ett hinder. Krävdes en del träning och godis i början.

Vi tycker att vår ramp är smidig, lätt att vika ihop och väger inte mycket. Och den håller för Nalles 40 kilo!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 24 april 06:00

Den stora älgvandringen har dragit igång på SVT och till och från har vi livesändningen på. Så igår, på Världsbokdagen, drog jag igång ett älgtema med Lin och Sia. Men vi började på boktemat och såg avsnittet om Världsbokdagen med Greta Gris och så l...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 07:30


Idag firas Världsbokdagen runtom i världen och vi smygstartade uppmärksammandet redan igår när vi besökte biblioteket för sagostunden. Utöver det vanliga fick alla barnen välja en Pixi-bok att ta med sig hem i present. Böckerna passade vi på att läsa...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 15:15

  Lin ville ha en massa småflätor i håret så jag flätade på och satte fast färgglada loomband. Och som om inte det var festligt nog så blev det också en ansiktsmålning!   Efter en tid tog vi ur flätorna och då blev det förstås väldigt vågigt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 21 april 08:00

Ian och Isa kämpar vidare med försäljningen ur sina gröna majblommeväskor. Och efter att ha betat av närområdet med dörrknackning har centrum blivit nästa plats för försäljning.     Vid ett av tillfällena var Sia med som "reklampelare" oc...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 20 april 08:00


I veckan drog jag med Lin och Sia ut på en liten utflykt. Vi hade en samling innan där vi med bildstöd gick igenom vad som skulle göras. Sedan tog vi tag i att packa fika i ryggsäckar, toabesök och påklädning. Med hjälp av Naturhistoriska riksmuseets...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards