Direktlänk till inlägg 1 mars 2011
Tänk vad ett litet paket jäst kan ställa till det...
Idag blev det piroger till lunch och de blev jättegoda! Kanske lite för stora, men jag hittade ingen mindre tallrik att måtta efter, assietterna var för små. Det är länge sedan vi åt piroger och jag har nog bara gjort denna rätt en gång tidigare - hade hunnit glömma bort hur gott det är!
I dessa är det givetvis vegetarisk färs men läser man på nätet står det att det går att blanda i allt möjligt.
I Finland, Ryssland och Polen är det en vanlig maträtt. I Finland äter man den karelska pirogen och i Polen fylls pirogen med kött, svamp, kål, ostmassa eller frukt innan den kokas.
Det står att piroger också kan serveras som dessert men jag tror jag föredrar den som mat. /Jenny
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|