jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under februari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 februari 2011 14:26

Våren kom av sig lite, det kom mer snö och blev kallt igen. Men idag sken solen från en molnfri himmel, så vi packade ryggsäcken med korv, bröd, och allt som där hör till. Sedan knalllade vi ut på Örlens is och tog oss över till andra sidan, där hittade en lämplig plats i lä på stranden.

    

Den lille pyromanen i mig vaknade till liv, och snart hade vi en liten, men ack så trivsam grilleld. För som indianen sa:

"Vit man göra stor brasa, sitta långt ifrån och frysa. Röd man göra liten brasa, sitta nära och mysa."

Såja, såja... Korvarna var gjorda av soja. Och Jenny sken ikapp med solen, för med en korv i ena handen och en varm mugg choklad blir det knappast bättre.

Nalle låg tålmodigt och väntade, och till slut fick han sin belöning...

Efter grillningen hade Nalle mycket spring i benen. Han älskar att vara ute och busa på isen!

Det var en mycket trevlig miniutflykt. Vi fick frisk luft och lite sol i ansiktet, blev mätta och belåtna och nu sitter vi alla här hemma och luktar grillrök. Ahh... Ljuvligt! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 februari 2011 09:11

Slumpgeneratorn har avgjort:

Grattis till En pojkmammas vardag som vinner sin "promenadkompis" MP3-spelaren!

Mejla din adress till jenjonsjoberg@hotmail.com så kommer vinsten med posten.


Det var jätteroligt att så många ville vara med i tävlingen. Stort tack till er alla! 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2011 20:24

I brist på annat sitter vi och slappar framför Melodifestivalen.

Har det ganska gött faktiskt!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2011 18:27

Det vackra vädret höll i sig hela dagen och bjöd på en underbar solnedgång. Vi tog en promenad på isen, vi är ju kanske lite bortskämda som har så nära till sjö och vacker natur. Men å andra sidan har vi över tre mil till närmsta McDonald's och över tio mil till IKEA, så det är alltid vad man jämför med.

Men Nalle föredrar nog närheten till naturen... 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2011 16:15

Vi har vunnit två fribiljetter till Harry Potter och Dödsrelikerna del 1, men vi har redan sett filmen och vill inte se den igen.

Går filmen fortfarande där du bor? Den är jättebra, vill du se den? Försten som skickar ett mejl till oss med sin adress får biljetterna hemskickade.

Men kolla nu så att filmen verkligen går i din stad i veckan som kommer, så att biljetterna kan komma till användning, och att den här typen av biljett fungerar på din biograf.

Mejla oss på jenjonsjoberg@hotmail.com!

Grattis Ronja! Biljetterna går till dig.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2011 16:00

Vi har sett Patrik 1,5 som är en svensk dramakomedi. Det här var ännu ett steg i att sluta vara fördomsfulla när det gäller svensk film. Vi har tidigare varit mycket kritiska till sådan, men nu får vi börja medge att det faktiskt görs mycket bra film här.

Och Patrik 1,5 från 2008 är mycket bra. Jag var tårögd på många ställen i filmen för den är väldigt gripande, men också rolig även om den skojiga delen är betydligt mindre.
Det homosexuella gifta paret Sven (Torkel Petersson) och Göran (Gustaf Skarsgård) har just blivit godkända för en adoption av ett barn och glädjen är stor.
Men att hitta ett barn verkar omöjligt tills de en dag får ett besked om att de ska få ett barn - Patrik 1,5 år. Men kommatecknet har hamnat fel och istället dyker Patrik 15 år, upp. Patrik har ett brokigt förflutet med kriminalitet, boende på ungdomshem, ingen släkt som vill ta sig an honom och dessutom är han en stor homofob - som upplagt för en intressant utveckling.

   

Allas liv blir omkullkastade och Sven och Görans äktenskap ställs inför en stor prövning, och mitt i detta finns det fördomsfulla grannar och retsamma grannungar i den idylliska lilla parhusförorten. Filmen handlar också om den stora önskan att någon gång få ett barn, att få bli förälder.
Fantastiskt skådespeleri av samtliga inblandande i denna må bra-film, med djupa undertoner och ett välskrivet manus, som inte lämnade mig oberörd. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2011 13:45

Kallt, men soligt fint väder idag. Vi var i Nalles älskade skolskog och busade. Han är så förtjust i den platsen att han börjar gny och gnälla i bilen så fort han förstår att det är dit som vi är på väg. 

Innan det var vi förbi Candela Second Hand. Jon har blivit trött på att låna min söta I-or mugg och ville ha en egen så vad passade då inte bättre än att "återvinna" en.

Han fastnade för en gammeldags kopp med Gustavsbergsstämpel. (Är den här värdefull kan ni väl höra av er snarast...)

Jag hittade också en komugg som jag tyckte var så charmig. I själva muggen sitter en ko! Ska bli spännande att dricka ur den, eller låta någon intet ont anande få sig en kaffetår...

Det blev två tefat också. Gröna - för kossan betar grönt gräs förstås! Och sedan ville Jon ha en tekanna så det blev det också. Jag tror att det är en magisk kanna som jag ska gå och gnida lite på senare, så får vi se om det dyker upp någon ande med mina önskningar. /Jenny

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se