jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2011 13:33


Det var en riktigt kall morgon vi vaknade upp till... Brrr brrr! Det blev morgonrastning i nära 20 minusgrader och det hör inte till vanligheten precis. Men det är bara att klä på sig och knalla ut - fint väder i alla fall. Alltid något.

Vi var lite oroliga för Nalles leder i kylan men istället för att dra fram hans vintertäcke (som vi inte tror att han trivs i så där jättebra) släppte vi honom på isen så fick han mjuka upp i sin egen takt.

 

Sedan blev det en lång frukost till slutet av filmen som vi började se igår kväll. Efter det har vi kommit ut ur garderoberna - rensat kläder så det stått härliga till. Vad mycket man har som man inte använder, eller aldrig kommer att använda. Får väl se vad vi ska göra med alla plagg...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2011 13:14

   ... Pite klappar nu!   

Wä ha köme mä öte na gangshuuk.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2011 04:45

Gösta Gustavsson


Många utav oss har förlorat de som stått oss nära. Idag för tre år sedan dog min farfar. Både han och farmor stod mig närmare än vad vad många andra någonsin kommer att göra. 

Min farfar var för mig en mycket unik människa, och de som kände honom håller säkert med mig. Han gjorde skillnad, så mycket skillnad att han 1992 blev vald till Årets tibrobo med den fina motiveringen medmänniska.

Men efter en magoperation för blödande magsår vände allt. I mina ögon hade han en orolig själ som ibland sken igenom och stundom var han deprimerad, värre blev det efter operationen. Han gick ner mycket i vikt, fick besvär med att äta... Och allteftersom kilona försvann tynade även livsglädjen bort. Men han kämpade på, för oss i familjen och vännerna - och för farmor.
Men jag tror att han många gånger önskade sinnesfrid genom att slippa ifrån jordelivet.

Jag har honom att tacka för mycket, många skratt och upptåg. Han öppnade mina ögon för poesi, för Nils Ferlins underbara verk. Han var en mycket humoristisk människa. Men gick han för långt med sina påhitt fick han farmors onda öga - och det var en grym blick hon kunde ge honom ibland.

I ett brev som han skickade till mig en gång beskrev han deras kärlek:


"Vi sitter nu vid vårat fin-fina köksbord i furu. Farmor läser H-journal. Vad hon läser vet jag ej. Allt är så lugnt här i vårat vackra kök. Och vi älskar oss båda så djupt och jag kan inte minnas, att vi en enda gång på 60 års sammanboende, en enda gång grälat eller höjt våra vackra röster emot varandra. Utan här är det alltid ömma och goda tonlägen i alla våra ljusa, korta dagar. Farmor snarkar om nätterna. Det är för mig som den ljuvaste musik. Som jag gärna sitter på sängkanten och lyssnar på. Någon gång kan hända hon släpper en fis som då strömmar mot mitt goda luktsinne. Det är för mig en sådan underbar njutning som ej går att i ord beskriva.

Helt fantastiskt gott!"


Bara fem månader efter att farfar dött, dog även min farmor. Sorgen efter farfars bortgång blev för stor och hon dog av ett brustet hjärta. Vem kunde ana att mitt livs första två begravningar skulle komma att bli för just de två personer som haft ett sådant enormt inflytande på hela min uppväxt. Jag saknar dem båda enormt mycket.


2008 var ett tungt år för mig och Jon och för att i alla fall få en trevlig avslutning på eländet bestämde vi oss för att gifta oss. Att vi valde att ta över farmor och farfars bröllopsdag, den 30 november, kändes självklart och gjorde det hela extra speciellt.


Idag tänker vi extra mycket på dig, farfar, och läser "Håhå-jaja, håhå-jaja, du gamla gubbe grå" till din ära. /Jenny


Farfar och farmor häpnas över micropopcorn.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2011 19:14

Vi träffade på Johan när vi var ute och gick. Han kom från Tibro Bar & Grill med pizza i bilen och det var allt som krävdes för att begäret i våra smaklökar skulle väckas. Och hur stillar man då bäst ett begär - jo, man ger efter för det!

Jon beställde en pizza och stark skulle den vara - och det var precis vad han fick. En riktigt hot pizza! Så stark att han inte förmådde äta upp hela på en gång...

Jag gjorde en helgardering och bad om alla mina tre favoriter: margarita, stripstallrik med sås och pitabröd.

Tack än en gång för en underbart god måltid! Ni är bäst!

(Ryktet säger att även mamma och pappa gjorde en beställning därifrån efter oss ikväll...)


Tillbaka till filmkvällen. Vi ser James Camerons storslagna film The Abyss (recension kommer) i väntan på På spåret. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2011 16:30

Melodifestivalen sänds den här gången från Linköping. Vi var väl inte helt ute och cyklade förra veckan. Det var bara Loreen och My heart is refusing me som förvånade. Men å andra sidan, vad fanns det att välja på utav de som var kvar...?

Här är lördagens bidrag och våra första intryck av dessa låtar:


Linda Sundblad - Lucky You

Halvfarligt bidrag. Antingen kommer låten att passera obemärkt, för den är lite långsam och inte särskilt catchig, eller också kommer den att sätta sig direkt. Linda sjunger bra och känns säker på scen. 80-talsfeeling.


Simon Forsberg - Tid att andas

En vacker ballad, som upplagt för romantik med ett mjukt ljus och låg dimma på golvet. Men var är artistens utstrålning? Var är Peter Jöbacksglimten i ögat? Någonting fattas.


Sara Lumholdt - Enemy

Charmig artist, men även denna låt känns lite seg och inte särskilt schlagrig. Kanske, kanske inte. Känns Sara igen? Placera henne bredvid programledaren Marie Serneholt och du har halva A-teens. Om nu någon minns dem...?


The Playtones - The King

Härlig låt på Playtones vis, lite ovanlig i schlagersammanhang, men det här är ett intressant bidrag. Men håller låten?


Shirley's Angels - I Thought It Was Forever

Shirley Clamp, eller någon annan, har lekt med orden i gruppnamnet men det är hon, och hon är mycket bra på scen - alltid närvarande. Hon kan det här. Men varför är alla låtar så bleka! Det räcker inte med en erfaren artist och Carolas hårfön.


Sebastian - No One Else Could

Den här låten ger bra vibbar. Låten är bra och han sjunger den bra. Fick först lite BWO-känsla... Skön refräng! Heja, heja.


Sara Varga - Spring för livet

För konstigt för oss. Får obehagliga jazziga rysningar. Caroline af Ugglas - där går gränsen för annorlunda bidrag. Inte särskilt munter sång heller...


Eric Saade - Popular

Ett svängigt nummer med fart i både sång och dans med veckans tjejfavorit. Går säkert vidare, även om det inte är en utav våra favoriter. 


Vill du bilda dina egna åsikter går det som vanligt att smygtitta på klippen på Mellowebben. Lördagen den 19 februari klockan 20.00 kör de!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 februari 2011 14:00

Det senaste numret av vår favorittidning Härliga hund låg i postlådan idag. Den kastade jag och Nalle oss genast över och började läsa...

Vi gillar verkligen den här tidningen och har prenumererat på den länge. Och just det här numret var extra speciellt för i tidningen hittade Nalle mattes namn:

Grejer med tassavtryck kan man aldrig få för många av! Det var en trevlig fredagsöverraskning.

Tidigare på förmiddagen var jag och Nalle ute på isen i en isande vind. Men Nalle verkar trivas med kylan och snön, och ser inte alls ut att längta efter värme och sommar lika mycket som jag gör. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 februari 2011 21:00

Roger Rabbit i handfängsel med detektiven Eddie Valiant. 


Kvällen avslutades med en liten nostalgitripp tillbaka till det ljuva 80-talet. 1988 kom den delvis animerade komedin Vem satte dit Roger Rabbit? som är helt olik många andra filmer. Fortfarande kan vi inte hjälpa att förbluffas av de välgjorda effekterna som gjordes redan då. I den här filmen agerar animerade figurer tillsammans med "riktiga" skådespelare på ett häftigt sätt. Det blev också Oscar för bästa specialeffekter, och för bästa klippning och bästa ljud. 

      

Privatdetektiven Eddie Valiant (Bob Hoskins) avskyr tecknade figurer, så kallade toons, eftersom det var en sådan figur som mördade hans bror. Han åtar sig ändå jobbet att skugga den animerade sexbomben Jessica, Roger Rabbits fru, som misstänks vara otrogen. Eddie anlitas av Roger Rabbits chef, filmdirektören R K Maroon, som misstänker att hon kan ha en affär.

Och det säger fotografierna som Eddie smygtar att hon har - tillsammans med Mr Acme. Roger Rabbit får se fotona, blir helt förkrossad och när Mr Acme nästa dag hittas mördad tyder allt på att det är den tokiga kaninen som har begått brottet för att hämnas.

Men Roger Rabbit lyckas övertyga Eddie om sin oskuld och en sanslös jakt på att finna den verklige mördaren startar.

 

23 år efter att filmen gjordes är det fortfarande riktigt kvalitativ underhållning, med många scener som flirtar med andra filmer. Christopher Lloyd är fantastisk i rollen som Judge Doom - den diktatoriskt grymme domaren i Toontown som skipar rättvisa och agerar bödel utan jury med sin dipp. Jon tycker fortfarande att han är den läskigaste skurken någonsin!

Roger Rabbit är många gånger precis på gränsen till vad man orkar med, med sitt flamsiga överenergiska sätt - men allt han vill är ju att göra andra glada. Men då finns Bob Hoskins karaktär med båda fötterna på jorden där och väger upp för clowneriet.

Har du inte sett filmen på ett tag, kanske har dina barn inte sett den alls - då är det sannerligen på tiden att se detta skojfriska men lite bortglömda mästerverk!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se