jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under februari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2011 13:26

  

Visitkort - det kan jag väl göra själv! Eller? Nja, det var lättare sagt än gjort. Hittade en mall i Office men krångel, krångel och åter krångel. Vet inte om jag skulle kalla det där mall!!!

Och när jag äntligen skulle skriva ut - ja, då tog magentafärgpatronen slut. Typiskt. Jag använder ju inte ens den färgen! Texten är svart, svart, svart - men det fattade inte skrivaren och avbröt utskriften och bad mig vänligen byta patronen. 

Någon sitter och ropar "Vistaprint!" på min axel... Och att beställa visitkort var jag inne på först. Hade antagligen varit mycket smidigare... Nåja, jag fick ju lite tid att gå i alla fall. Ska ta nya tag sen. Men det är aldrig försent att ge upp! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 februari 2011 07:11

Stort tack till alla er som röstat på oss - det har gett utdelning!

Vi kammade hem en termos och vi är jätteglada. Tack, snälla.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2011 18:40

Vi har just avnjutit varsin Jennysplit med varm chokladsås. Hoppas att det ser gott ut för det var det!

Den varma chokladssåsen blev verkligen jättegod och fulländade denna mumsiga efterrätt - ett gott avslut på veckan.

Passar på att önska er en fin och god kommande vecka! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2011 16:51

Dagens mat: ädelostpaj!


Kylan håller i sig och natten och morgonen var kall, -20 grader igen. Men det är soliga och fina dagar i alla fall.

Fast här har det varit fullt upp! Vi har städat, tvättat, gjorde en smaskig ädelostpaj till mat, spelat om Lotto - ingen Drömvinst att hämta ut men väl 133 kr!, Nalle har blivit "groomad" och några promenader har vi hunnit med förstås...

Nu på eftermiddagen har vi tagit tag i lite tävlande - det är ju vår skojiga hobby som vi så gärna ägnar oss åt! Det har tyvärr varit lite si och så med tävlandet på sistone, men nu tar vi i med hårdhandskarna. Håller tummarna för att åtminstone någon utav dem ska ge utdelning...

Den kommande veckan är väl mest en lång uppförsbacke mot löningen på fredag men innan det ska astmabesök, tandläkarbesök med mera klaras av. Förhoppningsvis så dyker väl multiskridskorna upp i veckan också. Och imorgon börjar säsong tre av Ullared på Kanal 5 - det ska vi se och drömma oss dit.

Nu väntar en lugn söndagskväll. Ska försöka hitta på något onyttigt att göra med grädden i kylskåpet som börjar bli för gammal...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2011 09:00

Det känns inte som det var så länge sedan som vi gjorde en rejäl rensning i våra garderober. Men det gick visst att banta bort några kilon till. En del klädesplagg är inköpta och aldrig använda - vilket slöseri! Och vi har ju ett besök i Ullared planerat så då är det bra om det finns plats med allt vi tänkt återvända med... ;)

Nu återstår bara att se hur vi gör oss av med dessa kläder på bästa sätt... Hoppas att de kan komma till nytta för någon.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2011 16:00

Jag har haft lekstuga i ett av filmprogrammen i datorn och fick lite hastigt och lustigt ihop en musikvideo med Nalle i huvudrollen. Ska genast betala ut hans gage i köttbullar...

Den här isdansen bjöd han på igår eftermiddag. 10,0 poäng från juryn!

Skruva nu upp ljudet och se vad en jycke med lite is kan göra - och försök hålla dig från att sjunga med! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 februari 2011 15:45

Är man rädd för mörka vattendjup, är The Abyss verkligen ingenting att rekommendera. Filmen utspelar sig nämligen nästan uteslutande långt under vattenytan. Gillar man däremot krypande, iskall klaustrofobi, då är detta filmen med stort F!

Detta är ett av regissören James Camerons många mästerverk. Den är inspelad 1989, och fick en Oscar för bästa effekter. Den blev även nominerad i många andra kategorier, och vann dessutom flertalet pris i övriga filmtävlingar.

Än idag är filmen helt fantastisk, inte minst tack vare duktiga skådespelare. Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn med flera ger filmen extra nerv.

 

Handlingen då? Jo, en amerikansk atomubåt förliser under mystiska omständigheter, och ett team av oljeborrare på en undervattensrigg ombeds hjälpa militären att leta efter överlevande. En kraftig storm ställer till problem, och besättningen blir strandsatta på havets botten, på kanten till en djuphavsgrav. Men, de är inte ensamma därnere...

Vad är det som döljer sig i djupen, och vem är egentligen fienden? Vem kan man lita på när det mörka, kalla vattnet stiger och luften börjar ta slut?

Specialversionen är 28 minuter längre än bioversionen, och så mycket bättre. Det märks att filmteamet lagt ned oerhört mycket arbete på att få allting verklighetstroget. Dessutom kan man läsa mycket "onödigt vetande" om filmen på internet. Bland annat att James Camerons bror, Mike Cameron, har en roll i filmen som - död ubåtsbesättningsman!

Jovisst, det är ingen docka som ligger där med en krabba som kryper ut ur munnen. För att filma den scenen fick Mike Cameron ligga still och hålla andan 4,5 meter under ytan. Ja, vad gör man inte för brorsan och filmkonsten?

Har du ännu inte sett denna otroliga film, väntar dig en filmupplevelse utöver det vardagliga. Se den! /Jon

 

Abyssus abyssum invocat 

(Latin: Djup ropar till djup)

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se