Direktlänk till inlägg 11 februari 2011
Nu behöver ni inte längre undra vad som blivit av auberginen som mamma var så vänlig att överrumpla mig med häromdagen (tidigare inlägg finns här). Den lever inte längre.
Jag tyckte det smakade som en seg gurka, hade hoppats på att den skulle smaka lila - min favvofärg! Jon däremot tyckte att det smakade jättegott och åt upp alltihop. Men å andra sidan så äter han ju allt...
Recept: Den lyckliga lila auberginen
♥ skiva auberginen på längden
♥ pensla skärytorna med olja (ingen olivolja här inte, utan vanlig rapsolja)
♥ salta (har hört talas om flingsalt och havssalt och det passar säkert bra)
♥ svartpeppra
♥ currya
♥ toppa med pressad vitlök efter behag
In i ugnen i cirka 40 minuter i 175 grader.
Ta ut när det gått runt 30 minuter och strö över riven ost (här blev det mozzarella, och färdigriven var den också - tack Arla...).
Servera tillsammans med kniv och gaffel.
Vi hade efterrätt också: Frestas Mango och passionsmousse. För tredje helgen i rad. Den här gången med aprikoshalvor. Snart har vi nog uppnått vårt mål och förätit oss, men vi får nog härda ut ett tag till. /Jenny
Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|