jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 januari 2011 18:21

Tjejer som kör rally? Kan det vara nåt? Svaret är givetvis ja! Tänk bara på Tina Thörner och Annie Seel - och så de här två brudarna, förstås. De kämpar mot en oförstående omgivning för att få göra karriär i rallybranschen.

Denna film utspelas till största del i norra Värmland på 1960-talet - utan att en enda människa pratar värmländska. Bara en sån sak... Hur som helst är det en fartfylld film, full rulle från första början, fast efter ett tag tappar den lite fart, för att sedan öka igen mot sista deletappen.

Jag gillade storyn och fotot var helt okej. Hade väl önskat att få höra den vackert klingande nordvärmländskan, men Johan Hedenberg verkade stundtals göra små försök. Filmen är helt klart sevärd, med mycket girlpower, lite skön 60-talsmusik och en trasig oljepump. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 januari 2011 18:08

Ännu en slitsam (host, host) dag i rikets tjänst. Någon föreslog att vi skulle ut och fika, och ingen var sen att nappa på det förslaget. Turen gick till Huldas café i downtown Karlsborg - where everybody knows your name...

Ser det inte gott ut? Det var det! (Två prinsessbakelser råkade följa med hem till Fagersanna, men det är ju en helt annan historia.) En trevlig fikastund med påtår, och sen kunde man packa många fallskärmar till. Två, åtminstone... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 januari 2011 09:14

Jag har beställt en Miljonlott som ska dimpa ner gratis i brevlådan på Alla hjärtans dag. Man kan också skicka med en personlig hälsning... Hoppas att det fungerar och att jag kommer få ta del av kampanjen. Här hittar du erbjudandet! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 januari 2011 18:02

Visst är det kusligt när saker och ting går bra? När allt flyter på precis som det ska göra? Jag är väldigt ovan vid att saker och ting fungerar, oftast är det något som ska krångla. Men nu har vi ett riktigt flyt - bäst att passa på att njuta för man vet aldrig hur länge det varar. Jag ska bara försöka sluta att vara förvånad först.

Vad är det då som har gått som smort? Jo, vi kommer att åka till Ullared i slutet av mars, vi fick bokat alla hotellnätterna på vårt favorithotell för de som ska med.

Vi sålde slalomskidorna som vi haft på Blocket hur länge som helst. De pengarna gick genast till mat och medicin till Nalle, 1200 kr, men det blev faktiskt lite över...

Jag hittade min röda lilla duk som blåst bort en natt för några veckor sedan från balkongen. Den låg flera hundra meter bort, men det som göms i snö och så vidare... Samma natt blåste även fågelfrömataren ner utan att gå sönder och även lyktan med glasfönster men den klarade sig också.

I dag ringde svärmor och berättade att de ringt från COOP och meddelat vinst i tävlingen om en takbox. Den tävlingen skulle varit avgjord den 15 oktober förra året men hade blivit bortglömd. En snygg takbox med Kexchokladmotivlack - snygg som bara den!

Det blev också vinst i tävlingen om biljetter till Robert Gustafssons genrep på Rondo. Jag skickade in en motivering lite hastigt och lustigt på tävlingens sista dag, om att min moster borde få se showen och nu får hon det. Kanske en glad överraskning för henne som är hemma sjuk.

Jon vann första pris, 1 000 kr, i Tryggare Tibro-kampanjen och ikväll var vi på ICA och brände den tusingen. Passade jättebra nu i januari, när det är en evighet till löning...

Nu har vi fyllt upp i kyl, frys och skafferi och behöver inte svälta. Och det var inget krångel med att lösa in presentkorten heller. Det har ju varit lite si och så för oss med sådant på sistone annars. Prismedvetna som vi är (host, host) blev den totala summan 1032 kr, så vi behövde bara betala 32 kr för hela kundvagnen.

En beställning via nätet gick också perfekt! Paketet kom som det skulle och det var skönt för vi beställde hem en födelsdagspresent. Ska på kalas på lördag och det känns bra att ha det avklarat.
Och idag trodde Jon att han skulle få jobba över för det de höll på med drog ut på tiden men det behövde han inte! Bra att han kom hem i tid när vi bestämt att vi skulle iväg och handla.

Nu väntar jag med spänning på vad för bra grejer som ska hända härnäst eller var tiden i solen redan över...? /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 januari 2011 13:30

Nämen, är det inte...? Det är ser ju grönt ut... Kan det vara...? Jo, det är gräs. Gräs!

Det var inte igår, men vilken skön känsla jag fick av att se lite gräs. Det måste väl betyda att våren är på väg? Äntligen! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 januari 2011 08:45

I slutet av mars bär det av till vårt favorithotell - Elite Strandbaden i Falkenberg. Hotellet ligger fint beläget på den långa och vackra Skrea strand alldeles vid havet. Underbart läge!

Restaurangen har ljuvlig utsikt och till Klitterbadet som ligger i samma byggnad är det fri entré. Där kan man bada i havsvatten inomhus, bubbla, basta och relaxa i våra favoritstenstolar som är uppvärmda (hoppas verkligen att de är kvar, för de gör underverk för kropp och själ).

Vi ser också fram emot långa strandpromenader och att njuta av havsluften. Att det bara är ett stenkast till Ullared är också en utav fördelarna...

Hundrum är fixat till Nalle, som givetvis ska med, och även ett dubbelrum till Jons föräldrar som kommer och hälsar på oss igen. Och mina föräldrar var inte heller sena att haka på, och nu är ett dubbelrum bokat även till dem. Så i slutet av mars intar vi Strandbaden med hela stora släkten. Det är något att se fram emot det! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 januari 2011 18:45

Någon gång råkade vi säga ordet "hallonpaj" när Nalle var i närheten och då satte han igång att skälla. Vi har fortfarande inte listat ut vad det är med just det ordet som gör att han blir så till sig.

Någon menade på att när vi nämnde det ordet, att vi just då gjorde något som Nalle gillade, och att han förknippar ordet med den händelsen. Men vi minns inte när det var...

Kanske är det för att ordet låter som något annat ord som han känner igen, för han kan ju några stycken...? En genomsnittlig hund har omkring 165 ord i sitt ordförråd och den mentala kapaciteten som ett barn på 2,5 år.

Det är fritt fram att komma med förklaringar på vad det här kan vara om, för det skulle vi gärna vilja veta.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 januari 2011 16:00

Enligt Wikipedia nämns en vallaliknande produkt i en skrift redan 1673. Man kan ju tycka att det på nästan 340 år borde ha blivit en barnlek att valla skidor, men för mig är det långt ifrån en lek.

Efter mycket möda och stort besvär, och enligt konstens alla regler, begav jag mig ut i spåret med en enda förhoppning - att komma mer framåt än bakåt. I mina ögon ett ganska lågt ställt krav, men det var fruktansvärt bakhalt!

 

Det var inte mycket annat att göra än ett lappkast i spåret, tillbaka till vallaboden. På med mer valla av en annan färg och egenskap, och sedan ut igen. Nu skulle det väl ändå fungera?

Det skulle man ju kunna tro, men nej då. Första kilometern var det hyfsat fäste, men de fyra efterföljande fick jag verkligen hänga på stavarna. Armarna var möra som överkokt spaghetti när jag till slut tog mig över mållinjen.

Men skam den som ger sig! Nån gång ska jag lyckas få till den perfekta vallan... /Jon

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se