jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 januari 2011 21:34

Vi har fått svar på Nalles prov från igår - ett positivt resultat!

Äntligen och det känns så skönt att ha fått bekräftat att Nalles nya foder fungerar för nu är kristallerna i urinen borta. Vilken lättnad!

Men vi kommer aldrig att kunna återgå till ett "vanligt" foder igen, men det spelar ingen roll nu. Huvudsaken är ju att han är frisk, det är viktigast!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 januari 2011 13:30

Nytt år, ny frisyr. Ja, lite annorlunda blev det i alla fall med lugg och det är skönt att ha fått de slitna topparna bortklippta.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 januari 2011 17:24

Nalle har varit på sitt miljonte besök hos en veterinär idag. Åtminstone känns det så. Vi lämnade ännu ett urinprov för vidare analys. Och det är verkligen inte det lättaste att få tag i hans urin, speciellt inte nu med alla dessa snövallar - fråga bara Jon! Men några droppar skramlade han ihop som skulle vara tillräckligt.

Imorgon, om postgången till labbet fungerar, får vi svar på om kristallerna i urinen har minskat eller ej. Han fick även sin andra hormonspruta och om fem månader ska han få en till.

Nalle var något mer dämpad än vanligt under morgonen och lite rörig under natten. Vid tretiden var Jenny ut och rastade honom för att han hade väckt henne. Veterinären kollade för säkerhets skull febern men det hade han ingen. Han har haltat lite två gånger under den gångna veckan och det har givetivs oroat. Och inte lugnare blev vi när vi fick reda på att den dos smärtstillande som han nu går på är maxdos för honom. När sjukdomen bryter igenom finns det alltså inget mer vi kan ge honom för att han inte ska ha ont.

Vi hoppas innerligt att det var något tillfälligt. Kylan som varit och allt runtikring kanske har påverkat honom. Det har ju varit helt andra rutiner under jul och nyår. Men nu ska allt så småningom börja att återgå till det normala.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 januari 2011 17:10

Det blev ingen sovmorgon för oss idag. Nalle hade årets första veterinärbesök kvart över nio, så vi fixade lite innan och ännu mer efter...

I Karlsborg passade Jenny på att lyfta undan ett flygplan som hamnat fel. Se så stark hon är!

Innan vi lämnade Karlsborg var Jon förbi på sitt jobb och lånade en isborr ifall det finns tid och is över till pimpelfiske i veckan. Han hämtade även upp en kvarlämnad vallaburk för kommande prestationer i skidspåret.

Och vi hämtade ut vår storvinst på Lotto: 22 kr. Sedan hem till mer undanstökande. Vi tvättade, Jon strök alla gardiner, vi städade, gick igenom här och där, ställde tillrätta möblerna i datarummet, bäddade, ordnade med lite vinster som ska skickas iväg...

Planen är att göra så mycket vi kan och orkar i början på veckan för att bara kunna göra roliga saker resten av tiden.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 januari 2011 21:22

Ikväll for Jons föräldrar hem med natttåget mot Älvsbyn, för vidare transport hem till Långnäs i Piteå. Tåget var försenat även på hemresan med cirka 50 minuter. SJ, SJ, ack, ack...

De här dagarna med gäster i hemmet har gått jättefort. Och det var ju hur skoj som helst att få ta med dem till Ullared! För som vi har pratat om detta varuhus.

Nästa gång som Folke och Marianne hälsar på oss kanske blir redan i början av april för att besöka Hälsomässan i Skövde.

Men det får vi planera lite senare, de har ju inte ens hunnit hem än... Så här glada såg de i alla fall ut när vi satt på Resecentrum och väntade. Glada för att vi haft det så trevligt tillsammans förstås. Gråta, snyfta och oja sig över att tiden bara försvann under besöket får de göra på tåget.

Visst är det en omställning att ha gäster i huset och Jenny har velat ta bort julsakerna nästan i samma stund som vi tog fram dem. Fast nu har vi visat upp den rosa granen för gästerna, och efter att de åkt tog vi genast tag i att stöka undan allt juligt. Nu ska vi se fram emot våren med nya lila lampor i fönstret!

Vi ska börja den kommande veckan med ett veterinärbesök och tvättid. Imorgon ska vi också städa, ställa i ordning i datarummet som varit vårt sovrum (det blir en natt till i bäddsoffan), bädda tillbaka till vår säng, kolla över lite tävlingar, gå igenom alla skåp och rensa lite...

Sedan väntar hockeymatchen och i veckan ska vi också försöka hinna se Narnia 3 i 3D på bio. Mycket på gång, men nu väntar en lite tidigare kväll och dusch.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 januari 2011 14:29

 

"Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten..." Vi firade in det nya året tillsammans med våra föräldrar under ordnade former. Nyårsafton är ju amatörernas afton eller hur det nu var.

Det var mer fyrverkerier än vanligt som avfyrades häromkring. Vi har tur för Nalle tar de kraftiga smällarna och allt blinkande ljus mycket bra, men för många är det en mycket jobbig natt. Både för djur som människa. Vi hade inga smällare, dels av hänsyn och för att vi har vettigare saker att lägga pengar på än att skjuta upp dem...

 

Firandet började med en välkomstdrink som gick under namnet Benkes Special och ingredienserna kommer nog att förbli okända - men gott smakade det! Även virginvarianten.

Vi bjöds på god mat i trevligt sällskap. Men det kändes segt att vänta in tolvslaget. Tur att Småkronorna spelade en så intressant hockeymatch. Får se hur långt det håller, men det verkade mycket lovande.

Vi spelade också en del sällskapsspel. Har blivit mycket av den biten på sistone men kommer man bara igång så är det faktiskt ganska skoj. Men wii-konsolen står och dammar igen på tv-bänken...

Tolvslaget skålades in ute med lite cider till fyrverkerier. Sedan knallade vårt sällskap hem och såg klart hockeyn innan vi somnade gott!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 januari 2011 00:15

  

Januari: I januari adressändrade vi och blev återigen västgötar efter en tid bland annat i Piteå. Vi hittade ett litet krypin i Fagersanna. Men att flytta är jobbigt - kartonger hit och kartonger dit. Vi hade en del här nere redan men resten kom lite senare med lastbil som två härliga flyttgubbar lastade in åt oss. Det var ganska rörigt där ett tag innan vi kom i ordning men det är ju så det är när man flyttar.
 

Februari: I februari kraschade vår Dell-dator totalt. Men den hade några år på nacken och som tur var hade vi säkerhetskopierat allt innan. Dator kan vi inte leva utan så vi beställde genast en ny. Det är ju ett fantastiskt tidsfördriv! Liksom teven och det blev mycket tittande på vintersport i våra OS-mössor som Jennys mamma virkat.  

Mars: Snön låg kvar länge och med en pulkabacke precis utanför dörren blev det lite bus i den. Tur att vi känner lite ungar - pinsamt om vi skulle åka där själva... Pulkaåkning kanske är en framtida OS-gren? Likheterna med bob är ju slående...

I slutet på månaden var det Earth hour, som vi även deltog i året innan. Under en timme ska man släcka ned lampor och stänga av allt elektriskt för miljöns skull. Vi var uppe på Billingen och hade hoppats på att hela Skövde skulle släckas ned men så blev det inte tyvärr... Nästa gång kanske.


 

April: Vi firade påsk med Jennys familj. Jennys äldre bror med familj var däremot inte med för de var på skidresa, och hade lämnat katten till vår trygga tillsyn. Så söt han är, lille Grane!

Jennys kompis Jenny gifte sig med sin Fredrik och vi var på vårt första bröllop tillsammans, vårt eget borträknat givetivs.
I april försvann också den sista snön och det började äntligen att kännas som om våren var på väg.  

Maj: Nu började marknaderna komma i gång och först ut var marknaden i Mariestad och direkt efter den for vi och tittade på Lovas dansuppvisning i Skövde. Vi mötte våren i Hjo Stadspark bland alla nyutslagna vitsippor.

Jon tog årets första dopp i Örlen, något senare än vanligt, och Nalle var givetivs inte sen att hänga på.
Morsdag firades som vanligt i Norrqvarn, vid Göta Kanal. Ungarna lekte i minikanalerna, vi tittade på de fina motorsågsskulpturerna och njöt av god medhavd mat.   

Juni: I början på juni bar det av till vårt favorithotell - Elite Strandbaden i Falkenberg. Hotellet ligger jättefint alldeles vid Skrea strand, men inte i centrum och med lagom avstånd till Gekås i Ullared.
Hjo, Vätterns pärla, är en underbar sommarstad så där blev det också några besök. I hamnen finns jättegod glass i glasskiosken. Det är mycket mysigt att vandra omkring bland alla stora träd i Stadsparken och där finns även en skojig lekplats.
Midsommar firades lugnt och tidigt på midsommardagen smög vi upp till stången och med vårt fadderbarn Lovas hjälp fixade vi årets julkort.
I juni gjorde Jon sitt första fallskärmshopp, ett tandemhopp från ett Herkulesplan. Vädret var vackert och uthoppet skedde från 4 000 meters höjd och kittlade gött i magen! Året bjöd även på ett andra hopp.   

Juli: Sommaren var verkligen kort och inte överdrivet varm men lite fotbollsgolf i Flugebyn blev det.
Vi for och tittade på Sveriges märkligaste sevärdhet: Kvarntorpshögen. En slagghög med rester från oljeskifferindustrin som det forfarande ryker ifrån. Ganska häftigt! Den 25 juli föddes den här bloggen. Hurra!  

Augusti: Äntligen fick vi besöka Järvzoo som vi så länge pratat om! Vi for på en liten minisemester via Nils Ferlin-statyn i Filipstad och upp mot Bollnäs där vi sov över. Följande dag vandrade vi omkring bland alla de vackra djuren - vargarna var bäst! På hemvägen gjorde vi ett kort stopp på Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet där vi träffades.
Under semestern hann vi också besöka Skara Sommarland och roade oss med torra och blöta åkattraktioner.
Sista helgen i augusti var vi självklart i Skövde på Matfestivalen. Mycket gott att äta men vi saknade Langosvagnen. Alcazar underhöll på kvällen.


 

September: Jenny dämpade ålderkrisen med årets andra tur till Strandbaden i Falkenberg. Tänk vad lite shopping i Gekås kan göra! Den här gången var vi även på Klitterbadet och njöt i relaxen.
Vi var på Bondens marknad i Karlsborg och tittade på lamadjur och på marknaden i Mariestad och åt kanderade äpplen.


   

Oktober: Vi for till Piteå för att fira Jons pappa på hans 80-årsdag. Stort kalas med fest hela helgen!
Hertiginnan av Västergötland, kronprinsessan Victoria och Daniel besökte Skaraborg. Nyfikna som vi är kunde vi ju inte hålla oss borta från uppståndelsen. Så söta de är!
Månaden avslutades med att fira Jennys morfars 95-årsdag, däremellan fällde Jon träd, fick akupunktur i nacke och axlar och därefter hade vi en massa monster på besök för att fira Halloween.


  

November: Jon startade sin karriär som filmskådespelare med att vara statist i den första svenska 3D-filmen som ska spelas upp till fästningsturen på Karlsborgs fästning med start nästa sommar. Många långa nätter blev det...
Nalle var till veterinären och det konstaterades att han hade kristaller i urinen - nytt foder och hormonspruta för förstorad prostata.
Jon deltog, utklädd till Hjohjärtat, i årets juldopp i Hjo i Vättern. Iskallt i luften och is i vattnet.
Vi var på både pysselmässa och Stad i ljus i Skövde.
Såg vår första hockeymatch live tillsammans. Färjestad mötte och slog Luleå i Löfbergs Lila Arena - hockey är bäst live!


     

December: Vi for till Göteborg och gick på Universeum. En mycket spännande upplevelse för oss som aldrig varit där förut. Vi var också på Lisebergs Julmarknad och vandrade omkring bland alla miljoner ljus.
Julafton firade vi hos Jennys föräldrar med många paket och alldeles för mycket god mat. Vi åkte både skridskor och skidor och gick stavgång för att råda bot på matens efterdyningar...
Lagom för att fira in det nya året kom Jons föräldrar ner från Piteå på besök, och hux flux hamnade de i Ullared för första gången! Men förhoppningsvis inte den sista... Hursomhelst hade vi väldigt roligt allihopa.Vi önskar alla våra bloggläsare

ett gott nytt 2011!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se