jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2011

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 januari 2011 11:09

En käck apelsinskalare från Koziol! En snigel i hårdplast hjälper dig med skalet - sött och smidigt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 januari 2011 18:41

Den här två och en halv timme långa katastroffilmen började ju så bra... Men, inom kort kom den ena hollywoodklichén efter den andra och snart stod allt det schablonmässiga oss upp i halsen.

Vi visste redan innan att något hemskt skulle hända med jorden i filmen, för titeln kommer från Mayakalendern som tar slut detta år. En häftig scen i början med en limousine körd av Jackson Curtis (John Cusack) fångade vår uppmärksamhet.

Men ganska snart hände det saker som bara väckte tvivel... Det hela blev en actionfylld flykt undan jordens krafter med många ögonblick som var tänkta som sentimentala men som aldrig egentligen väckte några känslor. Det var mycket "vi åker inte utan honom/henne"-sekvenser som till slut blev alldeles för många. När killen som bara tagit några flyglektioner plötsligt styr ett helt flygplan som aldrig verkar vilja lyfta utan bara sjunker för att vi som tittare ska få en större inblick i förödelsen på marken börjar man ju fundera. Och sonen med den taskiga relationen till sin biologiska pappa gick heller aldrig hem. 

Många scener är också karbonkopior från andra katastroffilmer och vi behöver väl inte göra några större hemlighet om hur det gick för familjens huvudpersoner...

Men det är inget snack om saken att filmens effekter är otroligt anmärkningsvärda! Och gillar man sånt så är det här en toppenrulle. Här raseras Jesusstatyn i Rio, Vita huset rämnar, arken kraschar in i Mount Everest, transportplanet flyger in i Las Vegas Eiffeltorn, Washingtonmonumentet bryts som en tändsticka och faller ned framför fötterna på USA:s president... Ja, det var mycket sådant. För mycket för vår del.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 januari 2011 18:25

Ännu mer snö! Tar det aldrig slut? Tydligen inte. Vi pulsade fram på våra promenader tills det änligen blev plogat. Så bekväm man är...

Vi hade inte gjort några planer för denna trettondag jul utan bjöd lite hastigt och lustigt in Jennys föräldrar på en lättare lunch. Vi slängde ihop en ädelostpaj, en sparrissoppa, sallad, lite bröd och smör och hokus pokus så hade vi en riktig brakmiddag!

Till efterrätt hade vi lite kakor och daimtårta som gästerna tagit med sig.

 

Efter middagen tog vi det lugnt och såg filmen 2012, och efter den tittade vi på lite hockey. Linköping slog, tyvärr, Färjestad hemma med 3-1.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 januari 2011 21:14

Förra gången vi stavade runt i elljusspåret här i Fagersanna hade vi väldigt bakhala skidor. Men med hjälp av Swix Ski School och en instruktionsvideo om vallning (akkurat på norsk!) har vi nu fått mycket bättre fäste i spåret.

Jag använde mig av Swix universalklister, som var mycket lätt att valla på på fästzonen, även för en nybörjare som jag. Vi hittade inget spann på Jennys skidor, så jag höftade till lite. Skulle det funka?

 

Nalle var också sugen på att glida fram, men koordination är ju inte hans starka sida (plus att han skulle behöva två par skidor), så han fick stanna hemma och vakta. Och det gjorde han jättebra!

Nysnö ute i spåret och någon minusgrad i luften. I början klabbade snön fast under skidorna, men efter ett tag infann sig det rätta glidet - och fästet.

Snöskotern pistade och spårade för fullt medan vi åkte, så nu är det säkert ett jättefint spår.

För oss blev det två varv, ca 4,8 km. Ser fram emot morgondagens träningsvärk! /Jon


Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 januari 2011 16:02

     

För ett tag sedan beställde vi damasker, eller leg covers, från Blancks som tyvärr blev restnoterade men nu har de kommit. Och vi var inte sena att produkttesta dem.

Jon har tidigare haft mycket dyrare damasker från Lundhags och var väl lite skeptisk för de här kostade bara 100 kr paret. Men vår chansning gick hem!

De sitter jättebra, har ett smidigt kardborreband längs sidan, lätta att rengöra, har en krok fram att fästa i snörningen så att de sitter fast, stropp för att dra åt upptill och några små reflexer.

Idag har temperaturen legat runt nollan och då kändes det för varmt för täckbyxor och långkalsonger när vi skulle busa med Nalle i snön. Damaskerna var ett mycket smidigare alternativ för att skydda mot vätan, och de värmde också lite.

Vi klampade omkring i djupsnön för att verkligen utmana produkten men den stod emot snön bra. Visst fastnade det snö under kanten längs ned och lite utmed kardborren men ingenting trängde igenom.

Men det tar på krafterna att vara produkttestare...

Damasker går att använda året om. I sommar kommer de att skydda oss mot fästingar och blött gräs, ris och snår på våra skogspromenader.

Vi är mycket nöjda med detta prisvärda köp.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 januari 2011 22:30

Ikväll har vi varit i Skövde på bio och sett tredje filmen i Narnia-serien - den här gången i 3D. Det här blev vår första 3D-film på bio och vi blev faktiskt lite besvikna.

Vi har sett tredimensionella filmer förut hemma på DVD och på Lisebergs Maxxima, och det har varit häftigt, men det här blev något av en besvikelse. Visst var effekterna märkbara, men med tanke på hur mycket dyrare det var, 250 kr inklusive förköpsavgift, hade det varit roligare med fler saker som "stack ut" ur bild. 3D-glasögonen är rätt tunga och klumpiga och gör dessutom att bilden blir lite mörkare, vilket förtar en del av filmupplevelsen.

Själva filmen är väldigt välgjord med bra handling och fantastiska dataanimationer och specialeffekter. Vi får följa med på ett äventyr som till största del ovanligt nog utspelas ute på det öppna havet, till skillnad från de två första filmerna. Fick lite Pirates of the Carribean-känsla, faktiskt. Men vart tog Caspians överdrivet tydliga spanska accent vägen?

Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen var i sig väldigt sevärd, så känn ingen sorg om du inte har möjlighet att se den i fler än två dimensioner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 januari 2011 21:51

Innan bion promenerade vi omkring i Skövde med Nalle. Det brukar göra honom gott att få vara en cityhund ibland.

Och det var gott om folk i omlopp att titta på och många nya dofter. Vi brukar försöka att variera sätten att stimulera honom på. Och att vandra i stora staden är ett utmärkt tillvägagångssätt för att ge honom många spännande drömmar inatt.

Vi fick också våra sinnen stimulerade på både bio och även på ICA Kvantum. Där blev vi trevligt förvånade när vi hittade en salladbar där man fick plocka ihop sin sallad själv. Och det gillar vi!

Roligt att kunna ta de ingredienser som man gillar och hur mycket man vill till ett kilopris. Bra pris också - nästan mat för två för halva priset jämfört med vad vi betalat på restaurang.

Är rädd att vi kommer att återvända om det smakar gott... Och det tror vi att det gör!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 januari 2011 21:49

Det är inte så dumt med second hand ändå. Vi hittade de här fyra vinglasen på Erikshjälpen till det mycket överkomliga priset 40 kronor.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se