jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under december 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2010 18:35

... pepparkakor med ädelost? Gillar man pepparkakor och gillar man ädelost så är chansen ganska stor att man gillar det här!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 december 2010 13:27

En riktig köldknäpp har kommit över oss. Brrr! Det var så kallt som runt 17 minusgrader när jag och Nalle skulle ut på promenaden. Då fick han allt ta på sig sitt vintertäcke. Onödigt att han ska bli stelare än vad han redan är.

Skönt att komma in i värmen efter den turen som vi tog ute på isen. Det var nog jobbigt att tag sig fram i den djupa snön för nu ligger han i hallen och snarkar... 

Jag gjorde mig en ovanlig lunch: pitabröd, falaflar, nudlar, sås och Coca-Cola. Till efterrätt blev det en av mammas hemmagjorda biskvier som jag har fått i en för tidig julklapp. Allt var gott!

Med posten kom paket från Bluebox med de sista presenterna inför julen. Det värmde att ha det klart!

Några tidningar, en biobiljett (för att jag bloggade om Gratis i Stockholm) och julkort kom också.

Även en dvd med ett snyggt handmålat omslag kom. Jag misstänker att det är Magnus i Lillpite som har ett finger med i spelet där, ska höra med Jon sen... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2010 20:29

Imorgon förmiddag är det dags för en total månförmörkelse för första gången på två år.

Månen kommer då att befinna sig mellan jorden och solen och blir då helt mörk med toner av orange till rödbrunt.  

Så håll utkik!  

Cirka 8.40 ska den totala förmörkelsen börja och sluta omking 9.53. Skuggan kommer därmot att nå månen ytterligare några timmar innan. Ju längre norrut man befinner sig desto mer kommer man kunna se av skådespelet. Bara nu molnen håller sig borta.Men risken finns att månen redan hunnit gå ner över oss här i södra Sverige.

Det är alltså inte jordens undergång det är frågan om och inte heller en gigantisk padda som är i färd med att äta upp månen som man trodde i Kina... 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2010 18:25

Har det alltid varit lika krångligt att sälja saker på Blocket?

Vi har haft flera annonser ute och aldrig att det har gått smidigt. Ja, inte ofta i alla fall. Det mejlas och frågas om än det ena och än det andra och sen hör de aldrig av sig igen. Om nu någon hör av sig överhuvudtaget.

Nu ska vi sälja en Stiga Snowracer till några i Jönköping som ringde tidigare idag och verkade väldigt intresserade. Vid fyra skulle de sluta jobbet för att åka direkt hit.

Vid kvart i sex ringer de och säger att de inte vågat åka för de visste inte om vägarna var i bra skick eller ej. Och här satt vi och väntade... Och boben skulle de ha men de visste inte hur.

Så tills vidare har vi fått lösa det med att Jennys föräldrar som ska på begravning strax utanför Tidaholm på onsdag ska sälja den i en vägkorsning, Tidaholm/Jönköping, på förmiddagen. Återstår väl att se om det dyker upp någon för att köpa den eller ej...

Hur tillmötesgående måste man inte vara för att få in lite pengar? Kanske skulle övergå till Tradera istället?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 december 2010 16:00

Idag kom tavlan från Iriskonst, en vinst från julkalendern hos Patricia Axelssons blogg. De pussande små barnen som tidigare satt i den ljussatta ramen fick istället göra plats för den nya grafiska snygga textkonsten. Det blev riktigt snyggt!

Och jag vet att jag tagit upp det tidigare att jag tycker att diodlister är ett jätteläckert sätt att ljusa upp en tavla, så jag tänker inte göra det igen...

Snö, denna otroliga mängd snö, som aldrig verkar vilja ta slut, har väl också nämnts. Men är det inte ganska otroligt ändå?! Vi lär ju inte behöva oroa oss för att inte få en vit jul i alla fall... /Jenny

   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2010 21:51

   

  

Rädda det som räddas kan! Vår dator har betett sig lite underligt på sistone, och med tanke på den alltmer välfyllda hårddisken kändes det otryggt att "ha alla ägg i en korg", ifall den skulle krascha. Därför införskaffade vi en extern hårddisk och kopierade över allt till den. Det tog en stund, men nu har vi en backup.

Känns redan lite bättre...Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 december 2010 17:49

Redan fjärde advent - hej tomtegubbar vad det går!

Idag är det alltså på dagen fyra år sedan vi fick hem Nalle och det har vi firat. Nalle har nog undrat varför vi plötsligt varit så snälla mot honom... ;)

Nalle har fått busa lite mer än vanligt i snön och så blev det givetvis tårta med fyra prinskorvsljus. Den försvann i två tuggor!

Vi på två ben fick också äta gott - hemmagjorda kakor i Solvik hos Jennys föräldrar. Jättegott!

Och så har ännu en söndag kommit och gått. Snöat har det gjort också, men det är knappast något nyhetsvärde i det...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se