jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under december 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2010 18:19

Det hade varit hur roligt som helst att ha varit på plats för att se Färjestad möta Frölunda ikväll. Matchen ska nämligen spelas på uterinken som de hade börjat bygga när vi var där i slutet av november.

Sargerna är genomskinliga för att ge en häftigare upplevelse och plats för 20 000 stående - hoppas att det blir fullstått och därmed nytt publikrekord!

Vi har i alla fall fixat en kod så vi kan streama matchen men hockey är ju bäst live.

Nedsläpp på den något underliga tiden men 19.32 (året då Färjestad grundades) drar showen igång. Nu väntar vi med spänning på att Slaget om väst - en garanterad hockeyfest ska starta... 

Och Färjestad spelar med ordinarie laguppställning, något de inte gjort sedan den tredje omgången den 23 september. Vi hejar ju givetivs på Färjestad! Hoppas att det ska bli ett helt annat resultat än vid den förra drabbningen utomhus på Ullevi förra året då Frölunda vann med 4-1!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2010 14:09

Minns ni de här två sötnosarna som Jenny träffade i september? Då var Alice och Alma bara 16 veckor gamla. Men tiden har gått...

Idag var vi och hälsade på hemma hos Susanne och Gunnar och hundarna, som nu är lite större. Sju månader har de hunnit bli, men de är fortfarande lika gulliga. De busade och hade jätteskoj i snön. De var riktigt roliga att titta på!

Susanne och Gunnar har två golden retrievrar till, Lotta som är valparnas mamma och Freja, så det var svårt att hålla reda på vilken som var vilken, när de drog runt och lekte. Ett tag var det hundar överallt! Mycket roligt att hälsa på så Jon också fick se vovvarna.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2010 21:48

"Lova 6 år, med familj ska resa till Egypten och kring julbordet börjar det samtalas om hajattackerna där. Att det har skett många attacker och flera av dem väldigt nära land. Lova som också sitter vid bordet bryter plötsligt in i diskussionen och säger:
- Ni skrämmer mig faktiskt lite när ni säger så där..."


"- Sådan häst, sådan hund.

Jennys pappa vill få antingen henne eller Jon till en häst..."


"När Lovas pappa, som varit tillsammans med Lovas mamma i över tio år, får mandeln i gröten utbrister Lova:
- Nu är du kär!
Så gulligt att det är självklart för henne att man ska gifta sig om man är kär."


"Jon hade julaftonens mest speciella uppdrag - att gå ut och köpa tidningen till grannarna.

- Tomten! Såg du köttbullen på trappen? frågar en liten pojke, och Tomten svarar:
- Var den till mig? Då ska jag äta upp den på vägen ut.
- Men den är borta nu...
Tomten tänker snabbt.
- Då var det nog nån av nissarna som tog den.

Då svarar den lille killen:
- Då får inte han någon julklapp nästa år."

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2010 21:24

Först satt vi och såg en film och visst hade vi kunnat fortsätta sitta och slöa. Men Jenny, som är något rastlös, stod inte ut utan lite aktivering. Därför rotade vi fram några sällskapsspel. Vi klarade av både Med andra ord, Brainstorm och Cluedo. Det är riktigt bra spel alla tre.

Med andra ord går ut på just vad det heter, att förklara någonting med helt andra ord. Till exempel om det står sengångare på kortet kan man säga Jon för att förklara det... Riktigt underhållande!

Brainstorm är också ett snabbt spel. Under tiden som sanden i timglaset rinner ner ska man säga så mycket man kommer på som är förknippat med ämnet. Och ämnena varierar stort, allt från Huvudstäder i Europa till I garaget.

I Cluedo ska man lista ut vem mördaren är, i vilket rum mordet har begåtts och med vilket vapen. I stora drag går det ut på att använda sig av uteslutningsmetoden, men man kan ju också lura sina motspelare... I båda omgångarna som vi spelade var det Fru Vit som var mörderskan - så se upp för henne!

Och sen är det ju ganska roligt, i alla fall i början, att säga att Överste Senap har gjort det i biljardrummet...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2010 16:45

Idag har vi varit hos Jennys föräldrar och ätit mer julmat. Mycket mat blir det...

På självaste juldagen fyller också Jennys pappa år så vi uppvaktade honom med lite gott godis.

 

Men nu väntar soffan och lite härligt julmys framför teven. Ska bli mycket skönt att slappa lite. Det tar på krafterna att äta och öppna paket, att äta och öppna paket...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2010 16:34

  

Det var så mycket igår att vi inte tänkte på att vi hade några klappar under vår egen gran att öppna också. Men det tog vi snart tag i. 

Där låg några presenter som var till oss och även Nalles julklappar - och han hade då inget emot att slita upp några till idag också...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2010 20:45

Dagens mest ställda fråga: "När kommer Tomten?" Ett himla tjat om den där rödklädda gubben som faktiskt kom till slut och delade ut en massa julklappar. Ungarna hade väl varit snälla då...

 

Det delades ut julklappar till höger och vänster... och fint inslagna var de också. Somliga tänker nämligen på miljön och använder det de har hemma till inslagningen.

 

Vi hade också varit snälla och fick några fina presenter. Tack, tack. Det blev både klappar och kramar för vår del.

Men det finaste paket har vi ju redan - Nalle. Som också fick några presenter. Han var den som var mest intresserad av att öppna julklappar. Vet inte hur många gånger vi fick säga åt honom att vänta tills Tomten kommer.

 

Ett stort julbord bjöds det på och vi lät oss väl smaka av alla godsaker. Nytt för i år var stekt tärnad kålrot med sirap som smakade väldigt annorlunda. Efter maten, som dessert, var det fruktsoppa och julgodis.

Senare framåt kvällen åkte risgrynsgröten fram - givetvis med en mandel. Men det dröjde innan någon fick tag i den... Jörgen, Jennys bror, åkte dit! Så nu ligger hans sambo, som också heter Jenny, pyrt till. Men det såg hon inte ut att ha något emot...

    

Medan Jenny lekte med sina julklappar, den vackra ankbadmössan och disktrasan, roade sig Jon och Lova med att spela Fyra i rad. Och första gången vann.... dadadadaddaaa Lova! Och det gjorde hon andra gången med, men efter det tog sig Jon i kragen och lät sig inte besegras av en sexåring så lätt!

  

Julafton är en väldigt lång dag med många känslor och det här gänget kommer att sova mycket gott i natt. Hoppas att ni också har haft ett fint julfirande!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se