jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under december 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 december 2010 14:11

 

Från 30 minusgrader i Älvsbyn till bara 9 minus och soligt väder i Skövde! Jons föräldrar, Folke och Marianne, har kommit fram. Tågresan hade gått bra om än lite ryckig.

Nu har vi ätit, fikat och pratat. Vi har också visat runt hemma oss hos för det är första gången som de är här och hälsar på. Nalle tog emot dem lite ignorerande men han smälter nog snart...

På söndagkväll går tåget hem igen men tills dess ska vi hitta på en massa roliga saker. Blir det Ullared imorgon eller inte, tro...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 december 2010 08:14

Nej, det blev inte att tåget körde in någon tid under natten. Istället har det blivit ännu mer försenat.

Det har varit sena anslutningar, lokfel och dåligt väglag (borde väl stå spårlag...?) under resan som har orskakat dröjesmålet.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 december 2010 20:15

Narnia 3, Kung Caspian och skeppet Gryningen går på bio nu, premiären var på juldagen, och den filmen ska vi se. Men först behövde våra minnen fräschas upp. Den första filmen, Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet, mindes vi ganska väl men inte tvåan: Prins Caspian. Vi beställde den från LOVEFiLM och ikväll har vi sett den.
Filmerna är baserade på C.S Lewis välskrivna böcker om den magiska världen Narnia där kampen pågår mellan gott och ont. Första gången som barnen Lucy, Edmund, Susan och Peter stiftade bekantskap med Narnia och lejonet Aslan var när de gick in den stora garderoben som ledde ut i ett vinterlandskap där Lucy träffade på Mr Tumnus.
De här böckerna skrevs på 1950-talet och filmatiseringen fungerar utmärkt. En härlig magi, med kristen symbolik och spänningen är total!
Nästa film i ordningen borde bli Silvertronen, The Chronicles of Narnia: The Silver Chair, men ingenting verkar vara fastställt för den filmen än. Men vi hoppas på en premiär inom en snar framtid...

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 december 2010 19:55

Idag har vi förberett för Jons föräldrars ankomst... Vi har städat, snyggat till Nalle, flyttat ut ur vårt sovrum, det blir bäddsoffan för vår del, så att Folke och Marianne ska få sova gott efter den långa resan, vi har handlat och ordnat med mat - vi är redo!

De sitter nu på tåget, som redan var 58 minuter försenat när de gick på i Älvsbyn. Får hoppas att de hinner köra in lite tid under natten, men enligt SJ:s hemsida ska de bara bli tre minuter försenade om inget mer inträffar.

Imorgon förmiddag hämtar vi upp dem på Resecentrum i Skövde. 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 december 2010 16:22

Här kommer recept på en stor och jättegod sallad!

Ingredienser:

1 kg vitkål

2 stora morötter

1 purjolök

½ burk smörgåsgurka


Lag:

1 dl äppelcidervinäger

1 dl matolja

1 dl socker

vit- och kryddpeppar


Strimla alla grönsakerna i matberedare, eller för hand,

och lägg dem i en salladskål.

Koka upp alla ingredienser i lagen och häll den varm över grönsakerna.

Rör om och låt svalna.


Nu har du gjort en jättesmaskig sallad som står sig ca en vecka i kylskåp.

Jättesmidig att ha färdig och bara ta fram när du väntar gäster,

eller varför inte till dig själv!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 december 2010 22:31

Spelkvällen häromdagen var så rolig att det ikväll blev en favorit i repris. Vi laddade med semlor - säsongens första! Och napoleonbakelse till Jenny, som fortfarande är semel-traumatiserad från Ture Sventon-julkalendern...

Efter denna sockerchock hade hjärnan mycket bränsle att förbränna, vilket behövdes i kluriga Cluedo. Eftersom Jenny vann förra spelkvällens båda omgångar, krävde Jon och Johan revansch. Och det fick de - vinst varsin gång!

Det man inte har innanför pannbenet, får man ha utanför... Galenpanna går ut på att ta reda på vilken person och vilken plats som står på korten som man sätter fast i det färgglada pannbandet. Med hjälp av olika frågor som du ställer till motståndarna, eftersom du själv inte vet vad som står på dina kort, ska du lista ut svaren.

Det är ett jätteroligt spel, men efter nära fyra timmars (!) oavbrutet spelande blir Galenpanna lätt lite flummigt. Jon får med denna bild ge spelet ett ansikte...

     

Vi avslutade spelkvällen med Yatzy, vilket ingen fick (yatzy, alltså), men som Jenny i alla fall vann överlägset.

Sist men inte minst en gammal klassiker: Uno! Reglerna var ungefär lika hala som själva spelkorten i vattensäker plast, men till slut fick vi lite fart på det hela när vi hittade på egna regler allteftersom. Jenny anade en konspiration när hon hela tiden förlorade, men roligt var det i alla fall.

Spelkvällen varade i över fem timmar och lockade till mååånga skratt, felsägningar och annat dumt. Det gör vi gärna om!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 december 2010 14:58

Solen var riktigt vacker idag när vi for in till Skövde för att storhandla! På onsdag får vi nämligen långväga besök utav Jons föräldrar från Piteå. De kommer hit och stannar några dagar och firar in det nya året med oss.

Vi var på Commerce, på Elins Esplanad och även en vända in på COOP för att fylla på kyl, frys och skafferi.

Det var svårt att inte gå in i alla affärer för det är ju rea precis överallt nu. En annan gång kanske...

  

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards