jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under oktober 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 oktober 2010 14:57

Till mat idag åt vi en mumsig lasagne gjord på quornfärs och i ostsåsen blandade vi riven vällagrad Kvibille Svecia - det blev riktigt smakrikt!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 oktober 2010 16:45

Det är långt mellan gångerna som jag får en anledning till att starta motorsågen. Tyvärr, för att hugga träd är bland det roligaste jag vet. Därför var jag glad idag när det var dags att hjälpa svärfar och svärmor att ta ned den stora björken vid deras sommarstuga på gården i Fagersanna.

   

Ibland är det säkrast med både livrem och hängslen. Med en stuga så nära inpå var det bäst att säkra med en trädsax. Hugo hälsade på och hjälpte till med att rigga upp den nyinköpta vinschen. Sedan gällde det att få trädsaxen att fästa runt stammen. Andra gången gillt...

Med säkerhetsanordningarna på plats, var det bara att börja såga. Först ett riktskär, därefter ett fällskär med "säkra hörnet". Sedan var det bara att börja banka på fällkilarna och vinscha för allt vad tygen höll.

På betryggande avstånd stod svärfar Benke och agerade vinschskötare, en uppgift som han utförde med glans.

   

Nu är det slut på gamla tider, nu går trä-ttifyran i himlen in...

En helnöjd trädfällare! (Nu kanske ni undrar varför jag gjorde så hög stubbe, men förklaring följer lite längre fram i tiden.)

      

Svärfar fick inviga sin nya motorsåg som han fick i för tidig födelsedagspresent. Jag provkörde den också, och vi var båda väldigt nöjda med den. Husqvarna 242 är föregångaren till 346:an, "min" såg. Ja, jag är lite Husqvarna-frälst... Märks det?

  

Vi fick bra hjälp med efterarbetet av både Nalle och Jenny. Nalle gjorde sitt bästa med att flisa veden, medan Jenny drog ris som ett helt skogslag. (Dessutom är hon den snyggast klädda skogsarbetaren jag någonsin sett...)

Spånet yrde och inom kort var hela trädet kvistat. Det gällde att såga försiktigt, så att linan till trädsaxen inte skadades. Den kan ju komma till användning någon fler gång. Hoppas jag... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 oktober 2010 00:00

Idag fyller vår favorit Peter LeMarc 52 år. Vi tycker att hans musik är underbar och vi verkar aldrig tröttna på den. Texterna är fantastiska och när vi skulle göra en fotobok med bilder från vårt bröllop passade vi på att låna hans ord.

Har ni ännu inte upptäckt Peter LeMarc så tycker vi att ni ska ge honom en chans. För oss är han ett musikaliskt geni!


       

       

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 oktober 2010 19:47

Idén verkade så bra i början: göra en klädrensning. Och visst var det på tiden. Bara högen med strumpor blev som en mindre myrstack och jag fick det till 63 par...

Jag var taktisk och började lägga kläderna på sängen för att verkligen förmå mig själv att göra klart. Behöver liksom sängen till att sova i...

Men ut ur garderoben plockade jag det ena plagget efter det andra - ett tag var jag helt säker på att jag skulle hitta dörren till Narnia där inne någonstans. Jag kände igen plaggen, i alla fall många av dem. 

Jon passade också på att rensa bland sina kläder. Det blev en hel del plagg som kommer att gå till välgörenhet. Två stycken IKEA-pappkassar med hela 10,8 kilo kläder, tvättat och klart. Förhoppningsvis kommer de nu att komma till mer nytta.

Nu när det väl är gjort känns det ganska bra. Lika skönt som när jag avfrostade frysen i förrgår... Men den här ordningen lär väl inte bli långvarig. /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 oktober 2010 19:41

Precis utanför har vi en mindre pulkabacke och idag har jag väntat på att barnen skulle hitta dit. För det ligger ett lagom tjockt vitt täcke, perfekt för pulkaåkning. 

Nu på kvällen har det varit full fart i backen. Tänk om man bara för en timme skulle ha den energin som barnen har när de springer upp och ner i pulkabackarna! Vad mycket jag skulle få gjort då... /Jenny

       

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 oktober 2010 19:36

Idag kom tidningen Allt i hemmet med posten. Allt i hemmet - JULspecial! "Allt för en glimrande drömjul." Och det finns 273 klappar och tips och Leila berättar om sin härliga jul. Fastklistrat på framsidan sitter även en liten broschyr från Åhléns med bilder på julens klappar. Jag tänker inte läsa den här tidningen än. Det är för tidigt! Det är två månader kvar till jul ju! Men det här blir jag lite stressad av... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 oktober 2010 12:03

Vi vaknade upp till ett snövitt Fagersanna. Så här borde det inte se ut förrän om en månad... Men så länge det inte blir slaskigt är det helt okej.

   

Nalle älskar snö och tycker att det här är jätteroligt. Han busade och hade jätteskoj i snön. Men det är jobbigt att springa efter mattes alla snöbollar, så väl hemma slumrade han till på soffan... /Jenny

   

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 oktober 2010 19:17

Idag har vi minsann roat oss kungligt! Hertiginnan av Västergötland, kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Skaraborg. Jon passade på att se dem i Karlsborg när de besökte fästningen och Garnisionskyrkan. Lagom till att de skulle visa upp sig för allmänheten hade det börjat snöa.

Många hade samlats för att se paret och barnen hade målat teckningar och gjort armband till dem.

   

Kronprinsessan var lika underbart vacker som vanligt med sitt värmande och smittande leende.

På eftermiddagen besökte de även Tibro och det blev bland annat besök i ishallen och på den nyinvigda actionparken för cykel- och skateåkning.

Ser de inte lyckliga ut! Snygg väska va'...?

  

Schemat var fullspäckat så det blev inga längre stopp på alla platser. Paret lämnade Tibro med sina säkerhetsvakter och polis för nästa punkt på agendan. Det var mycket roligt att de hälsade på, men samtidigt lite overkligt.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se