jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under oktober 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2010 20:27

Vi hade hela stranden för oss själva! Vi var däremot inte alls särskilt badsugna i den isande vinden och knappa fem grader. Men vi ville kolla hur det ser ut under den här tiden på året.

       

När man nämner Piteå är det alltid någon som känner någon som känner någon som har varit här eller till Havsbadet.

Längst bort på den långa stranden finns Naturistbadet, men även här var det tomt. Nalle var väl den mest naturistiska där...

      

Det var ont om vatten och vi kunde gå omkring på sanddyner en bra bit ut från strandkanten. Det är så mjukt och skönt för Nalles leder i sanden - och ser han inte lycklig ut så säg!

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2010 20:24

Kan inte hjälpa att haja till var gång jag ser den här markeringen när jag är här uppe... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2010 20:03

Idag blev det en tur in till centrum i Piteå. Vi gick omkring i affärer men även i hamnen och kikade på avstånden till omvärlden.

         

På Backen ligger en massa affärer och där ligger DollarStore. Vi kunde inte hålla oss, utan kände oss tvungna att gå in en sista gång under vårt besök här uppe. Hoppas att den här kedjan når södra Sverige snart!

I stadsparken finns det olika konstverk att titta på. På den första bilden syns Labyrinten. För att få grön gubbe trycker man på grejen i mitten som kommer från Prisma Teknik och Prisma Teknik ligger i sin tur hemma i Tibro. Känns lite som hemma när man ser de där lite varstans i Sverige. Den vita vackra kyrkan hittar man också i centrum. 

   

Vi fortsatte vandringen genom Stadsparken som har underbart härliga höstfärger nu.

    

Jenny och Nalle busade i de fantastiskt färgstarka röda bladen i parken. Bäst att passa på för snart faller väl snön här...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2010 20:00

Vid lunchtid for Nalles faster Eva och hennes sambo Ola tillbaka till Umeå. Men innan det fick Nalle några avskedspussar som han lite smått generat tog emot...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2010 19:53

Flaggan i topp och schwarzwaldtårta på bordet - det är kalas i Långnäs! Under hela dagen har telefonen ringt och det har strömmat in gratulanter för att fira 80-åringen.

Och båtmotorn är nu komplett. Olle och Seija fulländade den genom att ge Folke ett batteri i present. Synd att båten är uppdragen för vintern...

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2010 16:02

    

Hos Lottas blogg hade vi turen att vinna ett par superläckra stödstrumpor!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 oktober 2010 07:00

GRATTIS FRÅN OSS ALLA!

 

  

 Hoppas att du får en toppendag!   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 oktober 2010 19:42

  

På besök i Olle och Seijas kök såg vi denna apparat där den stod och brummade svagt på köksbänken. Vår omåttliga nyfikenhet väcktes, och det visade sig vara en frukt- och svamptork. Just denna var av märket OBH Nordica och inköpt på Clas Ohlson, men det finns andra märken och storlekar (och andra inköpsställen också, givetvis...).


Vilken grej! Men en sådan kan man torka frukt, svamp, grönsaker, örter... ja, allt möjligt på bara några timmar och på så sätt konservera utan kemikalier eller socker. Okej, konsten att konservera genom torkning har i och för sig funnits i årtusenden (kanske, märk väl att vi inte är några folklivsforskare eller så), men nu har torkning också blivit högteknologisk.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se