jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under september 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 september 2010 18:43

Vi rullade ut från Strandbadens parkering, och det stora vemodet rullade in... Det kändes lite ledsamt att lämna Skrea strand och Falkenberg igen.   

Men hotellet har ju funnits ett tag, så det lär nog stå kvar till nästa gång. Hoppas nästa gång blir SNART! Typiskt bara att just vår avresedag verkade bli sensommarens finaste, soligaste och varmaste dag...

 

  


PS. Trots alla indikationer på motsatsen, är vi inte på något sätt sponsrade av Elite Hotels, Falkenbergs kommun eller Ullared heller för den delen. Vi råkar bara tycka om alla tre väldigt, väldigt mycket. (Men är det så att Elite Hotels, Falkenbergs kommun eller Ullared vill sponsra oss, så är vi såklart öppna för förslag...)   

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 september 2010 17:17

Vi vann första pris hos Vicky!!!

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2010 22:45

Det här är en hälsning till er allesammans men speciellt riktad till Benke:

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2010 22:34

Dagens har blandats med ännu ett besök på Klitterbadet, mer bubbelpoolsbadande, rundvandring i Falkenberg, och minigolf på banan alldeles utanför hotellet. Vi hann också med att inköpa ett nytt soffbord via en blocketannons. Kommer att passa perfekt i datarummet!

  

Tjejen vi köpte bordet av jobbade förresten på Gekås. Nu ska vi hitta en matchande möbel till fotoalbumen - kanske nästa projekt...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2010 22:13

  

På Stortorget åt vi lunch på café På G. Bakad potatis med skaldjursröra och broccoli- och ädelostpaj. Svaga som vi är, kunde vi inte hålla oss ifrån kladdkakorna och den varma chokladen med ångspunnen mjölk och grädde. Mmm...! Pluspoäng till På G som satsar på ekologiskt, närproducerat och rättvisemärkt så långt det går.

   

Middagen stod Stanton's pizzeria för. Jon prövade en pizza med créme fraiche och marinerade kräftstjärtar. Jenny höll sig som vanligt till tomat och ost.

På restaurangens väggar hängde snygg, iögonfallande konst av en för oss okänd konstnär.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2010 21:24

Falkenberg har många broar över Ätran. Tullbron räknas som stadens främsta byggnadsverk. Den byggdes av knektar från Elfborgs regemente och fångar från Varbergs fästning mellan åren 1756 - 1761. Fram till 1913 fick man betala tullavgift för att komma över bron. Men nu kan man knalla fram och tillbaka så mycket man vill - helt gratis.

  

Här och var hittar man konstverk. Det här stenblocket hittade vi på väg mot Söderbron.

Jon och Nalle kikade in i Per Kirkebys konstverk Murstensskulptur. Den hade väldigt öppen planlösning, men kanske en aning trångbodd och dragig...

    

Vi gick vidare till Vallarna, en naturpark som anlades på 1920-talet av arkitekt Rudolf Abelin. Här finns Friluftsteatern, en minidjurpark och Doktorspromenaden, som fått sitt namn efter stadsläkaren Gustaf Adam Ehrengranat. Han har fått en brunn med porträttmedaljong upprest i sin ära längs promenaden. Inte så pjåkigt.


I Falkenberg finns många gamla hus och kullerstensgator kvar. Tyvärr kom vi försent till Sjöbergs fiskrökeri, som hade hunnit stänga. Sista laxen röktes 1952...


Inne i centrum är det fint ordnat med sittplatser á la Fred Flinta.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2010 09:04

Det här är hotellet som det skrivs sånger om. Lars Winnerbäck sjunger i Jag fattar ingenting:

"Minns du när vi satt utanför Strandbaden i Falkenberg och lyssnade på när havet blåste in... jag kan inte komma på att jag saknade nåt då..."


       

Hotellet är fint även på insidan.


   

På andra våning, med utsikt över havet, ligger restaurangen. Där bjuds på god frukost i en mysig miljö.


 

Nalle trivs som fisken i fåtöljen på hotellrummet och gillar allt nytt. Att åka hiss är fortfarande ett oförklarigt mysterium, och givetvis blev det en åktur även på detta hotell. Gissa om han slumrar till och drömmer sig bort då och då. Inte konstigt när han har jobbat så hårt med att lukta på allt och revirmarkera hela området. Nu är han kungen av Strandbaden. Och på en kungs meny står såklart prinskorv...


     

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 september 2010 22:04

Som gäst på Elite Strandbaden (kommer bilder från hotellet senare) är entrén gratis till Klitterbadet som ligger i samma byggnad. Där njöt vi av lugnet i bubbelpoolen.

     

Saltvattenbassängen vågade vi oss inte i, för kall, men ångbastubesök och bad i varmvattenbassängen blev det minsann.

     

Det blev även lite påfyllning av energidepåerna i den mysiga serveringen.

Bäst på denna fina anläggning var de uppvärmda stenstolarna. Så himmelskt det var att ligga på dessa. Tar nog med oss dem hem...

  

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se