jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under september 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 september 2010 09:07

Godmorgon!

 

  

Första rastningen avklarad. Nu har vi en massa saker på listan som vi ska ta itu med. Vi siktar mot stjärnorna och har vi tur så träffar vi i alla fall en stackars daggmask.

Vi har tävlingar som ska tävlas, vi ska lämna tävlingskuponger, sköta Gratisbio, göra packlistor för Västerås och Falkenberg och inköpslista för Ullared, göra langos, Jon ska skriva om gårdagens besök i Tiveden och en hel del annat...

Hoppas på att vara klara med det mesta så vi kan se på Här är ditt liv i lugn och ro ikväll. Nu ska vi äta frukost och koka potatisen till langosen.

Några bilder från morgonpromenaden, lönnlöv, enten Lavskägge och en solros:


     


      Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 september 2010 21:57  

Efter hundmatsköp i Tibro for vi vidare till Skövde för att köpa glukosamin till Nalle. För som många av er som känner oss vet, så är inte Nalle så frisk som han borde vara. Han kommer att få ta smärtstillande för resten av sitt liv och glukosaminet ska hjälpa mot artrosen. I veckan är det dock löptikar som ställt till det för honom...

  


Vi köpte mat till oss själva också. Komponerade egna sallader och inbillade oss att vi var nyttiga, men det är vi ju också... Men hur kunde Nalle stoppa ner Kinderägg i shoppingkorgen på Coop? Och choklad som är giftigt för hundar. Jenny får offra sig...  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 september 2010 21:42

Jag kan inte förklara det men under en tid nu har jag känt ett behov av marsipan. Kanske har det något att göra med att jag känt mig lite stressad på sistone, att jag vill få julgodiset undanstökat... Det är ju inte långt kvar nu.    Eller nåt.

Jag blev i alla fall glad när jag hittade rosa marsipan med jordgubbssmak. Och visst kunde jag ha börjat gnaga hej vilt på marsipankorven men såg chansen till lite pyssel.

Om ni inte ser vad jag pysslat ihop så... skaffa glasögon!   Och om ni undrar varför det inte blev fler figurer av en hel korv så kan ni ju fortsätta att göra det!    /Jenny

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 september 2010 21:32

Titta vilka söta haklappar vi har vunnit!

Det var hos Sjubarnsmamman vi hittade tävlingen,

 och haklapparna i härlig retrostil kommer ifrån Rarabarn.se.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 september 2010 22:25

  

Just det ja, vi gick ju och vann på CoolStuff. Igen.

Se våra storslagna mästerverk här:

http://www.coolstuff.se/wrap.php?productID=582&mediaID=4354

http://www.coolstuff.se/wrap.php?productID=582&mediaID=4364

Nu är ni allt bra jordgubbssugna va?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 september 2010 19:26

 

Japp, idag har vi alltså förtidsröstat. Vi har gjort vad vi kunnat. Nu kan vi sluta upp med att läsa allt valfläsk i tidningar, sluta lyssna på allt valpratande på radio och äntligen se på något annat än alla dessa debatter på teve. Nu finns det ändå ingen återvändo. Så skönt det ska bli att få så mycket tid över... tills det är dags att titta på valvakan förstås. Bla, bla, bla... Heja den som vinner!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 september 2010 18:51

        

Just nu sitter vi och degar framför teven och tittar på Up in the Air. Vi fick filmer från LOVEFiLM häromdagen. Igår var det It's complicted. Den var väl sisådär, målgruppen var kanske något äldre än vad vi är.

Up in the air är ganska underhållande, får se vart det här slutar. Kanske ska titta lite på filmen nu... Berättar med om ansvaret vi tog idag som medborgare senare.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 september 2010 21:28

HLR står för hjärt- och lungräddning, och det var vad jag fick lära mig igår. K3:s sjukvårdare utbildade mig och mina arbetskollegor i att rädda livet på någon som varken andas eller har puls.

  

Till vår hjälp hade vi ett antal verklighetstrogna dockor att öva både mun mot mun-metoden samt hjärtkompressioner på.

               

Vi fick dessutom lära oss att hantera en hjärtstartare, så kallad AED (Automatisk Extern Defibrillator), som blir allt vanligare på arbetsplatser och på offentliga platser. Så här kan skylten för en hjärtstartare se ut (det finns dock varianter):

Det var en lärorik utbildning som många fler borde få chansen att gå. Hjärtstartaren var inte alls svår att lära sig, och med en sådan ökar chanserna att överleva dramatiskt för den som drabbats av ett hjärtstopp. /Jon

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se