jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under september 2010

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 september 2010 19:03

  


Här kommer en liten hälsning från Västerås, där jag för tillfället är på fallskärmspackningsutbildning tillsammans med en kollega. Vi bor i Skrapan, en byggnad med New York-hybris. Längst upp ska det finnas en bastu med panoramafönster. Det låter intressant för en icke-höjdrädd f.d norrlänning...             


Eftersom Västerås för mig är en rätt så okänd stad, tog jag med kameran på en promenad i centrum. Måndagskvällar verkar passera i ett ganska lugnt tempo här, åtminstone denna tid på året, och det finns en del fina ställen att titta på. Jag fortsätter min undersökande resejournalistik imorgon. Nu är det snart Ullared på teve. Missa inte! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 september 2010 14:39

Så var jag lämnad ensam under några dagar, Jon är på kurs i Västerås. Men det ska nog gå bra, är ju inte så att jag vill brista ut i Shrek-Åsnans dramatiska sång: "I'm all alone..." Än.

Saliga äro de få, ty de äro lätträknade. Och så länge jag har mig själv kommer jag alltid att klara mig. Som tur är har jag gjort som Bridget Jones och skaffat mig ett par nya vänner: Ben och Jerry. Ni kanske också känner dem? /Jenny

 

"Det finns ett helvete - att vara ensam.

Det finns ett himmelrike - att kunna vara det."  Poul Bjerre

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 september 2010 08:40

Nu har det äntligen hänt! En Bingolotto-vinst. Vi skulle spela tills vi vann, men nu blev vinsten en ny Bingolott... Får se hur vi löser det. Hur som helst är vi i alla fall överlyckliga över att äntligen ha vunnit. Det är alltså inte omöjligt.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 september 2010 15:23

Det blev en vända till skogs idag också. Nalle har ju så roligt där och vi tog med oss lite hämtmat. Dessa fantastiska strips med sås. Mmmmmm. Och att ha sporkar liggande i bilen är en jättebra idé. Bara ett lite tips. Innan "körde vi på" Johan i nya bilen. Också en Opel. Inte lika snygg som vår men det är det ju få bilar som är...

Nu ska vi göra oss klara för att bege oss till Jennys föräldrar som ska bjuda på friterad cambembert med hjortronsylt. Ja, det är också friterat.

     


Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 september 2010 19:57

Och nu fruktsallad och Här är ditt liv. Lugnet lägger sig. (Om man bortser från att det är något fel med varmvattnet och vi inte har duschat på evigheter och luktar skunk och att det är helg så problemet med största sannolikhet inte kommer att bli fixat förrän på måndag och då kommer vi att lukta så illa att någon kommer ringa polisen för att de tror att det ligger någon död här någonstans... Men annars är det bra.)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 september 2010 17:32

  

Det går bra för oss. Sakta men säkert bockar vi av det ena efter det andra på listan. Vi har varit en sväng till Tibro och köpte bland annat Bingolotter. Tänker inte sluta spela förrän vi vunnit! 

Langosen är redan tillagade och uppätna. Hann till och med klämma in en liten puss- och kramstund. Men nu är Jon i full fart med att packa.

            

Undrar ni över Nalle så har vi hunnit med honom också. Han har fått busa av sig på favoritlekplatsen: Skolskogen.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 september 2010 11:13

Ett välkommet avbräck i den hårda fallskärmspackarvardagen (host, host...) blev utflykten med jobbet igår till det höstvackra Tivedens nationalpark. Vädret visade sig från sin soligaste sida och korvarna blev bara lagom brända.

  

Dessutom fick vi besök av parkens tillsynsman, som berättade lite om detta fina område. Tänk att ha en nationalpark alldeles inpå knuten! 

Efter god mat och trevlig pratstund med "rangern" begav vi oss, mätta och belåtna, ut på strövtåg. Färden gick över stock och sten till några grottor som inlandsisen skapat med hjälp av stora klippblock. Fascinerande!

        

För dig som aldrig upplevt Tivedens nationalpark rekommenderar jag varmt ett besök. Även om vissa partier kan vara lite svårframkomliga, är det ändå helt klart mödan värt. Så snöra på kängorna, ladda kameran och packa pappas kappsäck (eller din egen)! Men glöm inte att slänga skräpet där skräpet ska slängas... /Jon 

  

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se